video/ Konaković u CD-u secira

Ako budemo formirali vlast po starom zakonu, SDA neće biti ni u tragovima! Treba nam DF, ali nije neko bez koga se ne može!

Front12.11.22, 20:52h

Ako budemo formirali vlast po starom zakonu, SDA neće biti ni u tragovima! Treba nam DF, ali nije neko bez koga se ne može!
Ako budemo formirali vlast po starom zakonu, to nam odgovara jer SDA neće postojati ni u tragovima! Imat ćemo dominantne i komotne većine! - ustvrdio je Konaković

 


Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković gostovao je večeras na Face TV, u Centralnom dnevniku.


- SDA spinovima i lažima pokušava izvarati ljude da budu preletači! Ako Ustavni sud BiH kaže da su Schmidtove odluke neustavne, onda smo u problemu! Pripremamo se na obje varijante - rekao je između ostaloga.


- Ako budemo formirali vlast po starom zakonu, to nam odgovara jer SDA neće postojati ni u tragovima! Imat ćemo dominantne i komotne većine! - ustvrdio je Konaković.


Pojasio je i da "koalicija sa HDZ-om nije gotova, ali je poodmakla"!


- U kriznim situacijama sam imao sastanke i sa Komšićem! Moja prva izjava je bila da nećemo sa Bakirom i Željkom u paketu! Nemam ništa protiv DF-a! DF-u bi bilo prirodno da je na našoj strani! U matematičkom smislu DF nije nužda za Klub Bošnjaka! U Tuzli su ključ! Treba nam DF u smislu koalicije, ali nije neko bez koga se ne može - naglasio je Konaković.


Više detalja u video snimku kompletnog razgovora...

 

 

(DEPO PORTALA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 288

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još