hrana i te kako utiče

Bolje, jače i duže! Ove namirnice mogu učiniti čuda za vašu erekciju i libido, ali ne samo to...

DEPO PLUS07.11.22, 19:48h

Bolje, jače i duže! Ove namirnice mogu učiniti čuda za vašu erekciju i libido, ali ne samo to...
Hrana možete utjecati na vašu ‘izvedbu‘ u spavaćoj sobi, a znanstvenici su utvrdili koji nutrijenti su vitalni za penis te što mogu učiniti za njega

 


Proteini ne samo da izgrađuju mišiće koji vam pomažu da izgledate privlačno, već su i najosnovniji građevni blok tkiva, a i bogati su aminokiselinama koje promiču seksualno zdravlje. Stoga odaberite namirnice pune proteina, piše Živim.hr.


Hrana može utjecati na vašu ‘izvedbu‘ u spavaćoj sobi, a znanstvenici su utvrdili koji su nutrijenti, uz proteine, vitalni za penis te što mogu učiniti za njega. Čini se da su četiri hranjive tvari korisnije od ostalih:

 

  • Cink - podiže razinu testosterona i pomaže u omogućavanju erekcije i zdrave sperme.
  • Manjak vitamina B12 povezan je s erektilnom disfunkcijom. Taj vitamin je ključan za metabolizam stanica i proizvodnju krvi.
  • Arginin opušta krvne žile i omogućuje protok krvi, pomažući vam da dobijete i zadržite erekciju.
  • Magnezij smanjuje upalu u krvnim žilama, povećava protok krvi, što ubrzava krv do ekstremiteta, povećava uzbuđenje.


Isto tako, važno je ne zanemariti utjecaj zdrave tjelesne težine na seksualno zdravlje i libido. Naime, istraživanja su pokazala da je pretilost čimbenik rizika za erektilnu disfunkciju kod muškaraca. Ako se borite s viškom kilograma, možda će vam, osim ovih nutrijenata, biti potrebne i namirnice koje olakšavaju topljenje masnoće.


Uz to, trebate znati da kardiovaskularne bolesti mogu potaknuti erektilnu disfunkciju. Kako biste to spriječili, možete se voditi ovime: Ono što je dobro za srce, dobro je i za erekciju.


A koje namirnice sadrže vitamin B12, provjerite ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još