'BOŽE, ŠTA SAM TI SKRIVILA'

Neda Ukraden o odlasku iz Sarajeva: 'Kad sam zaključala vrata svog stana, nisam ni slutila da se više nikad neću vratiti'

Showbizz22.10.22, 09:16h

Neda Ukraden o odlasku iz Sarajeva: 'Kad sam zaključala vrata svog stana, nisam ni slutila da se više nikad neću vratiti'
Ponijela sam kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom, gdje su mi šest puta mijenjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja - napisala je popularna pjevačica

 

 

Neda Ukraden je nedavno predstavila autobiografiju pod nazivom “Zora je svanula” u kojoj je, između ostalog, pisala o svom odlasku iz Sarajeva.
Ona je napustila grad početkom rata te je navela da joj je bespravno oduzet stan.


- Ponijela sam kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom, gdje su mi šest puta mijenjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja. Kada sam otišla iz svog stana i zaključala vrata, nisam mogla ni da naslutim da se više nikada tako neću vratiti. Pitala sam se ‘Bože šta sam ti skrivila? – napisala je popularna pjevačica.


Trudi se pokazati poštovanje prema publici bez obzira na to u kojem gradu pjeva.


- Kažete da kada sam u Srbiji pričam ekavicom, a kada sam u Bosni ili Hrvatskoj ijekavicom. Pa kažete: ‘Takva je ona’. Da li biste to rekli Celine Dion ili Jennifer Lopez? S velikim poštovanjem se odnosim prema svojoj publici i svakom segmentu svog života, prema mojim kamenim genima. Moji preci ne govore ekavicu. Pošto me mnogo vole u Rumuniji i Bugarskoj, kada sam tamo također se trudim da naučim pokoju rečenicu iz njihovog jezika – objasnila je.


Spomenula je i bivšeg supruga Milana Bilbiju, koji je preminuo 2013. godine.


- Razveli smo se nakon 15 godina braka jer zaista više nismo mogli zajedno, ali do kraja života smo imali veliko poštovanje i veliku ljubav jedno prema drugome, prije svega zbog našeg djeteta, ali i zbog kumova i uspomena. Družili smo se bez obzira na to što je on bio u drugom gradu. Što se tiče živih osoba koje su ovdje spomenute, jako je teško pripisati nekome neke kvalifikacije s kojima se možda mnogi neće složiti, ali sam zaista nastojala da se prevashodno vidi poštovanje i ljubav, kakva god da je bila – zaključila je Neda Ukraden.

 

(Expressmag/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 105

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još