Loše vijesti za vozače

Veliki njemački grad uvodi zabranu za dizelaše

Auto & Dom08.10.22, 19:04h

Veliki njemački grad uvodi zabranu za dizelaše
Procjenjuje se da je to oko 140.000 vozila uz izuzetak 30.000 vozila stanovnika gradske jezgre i tamošnjih obrtnika koji će ostati pošteđeni

 

 

Gotovo pola miliona automobila direktno se tiče nova zabrana.

 

Otprilike je to količina dizelaša koji svaki dan migriraju iz prigradskih naselja prema Münchenu.

 

Tokom ovog mjeseca trebala bi se odobriti zabrana koja će spriječavati ulazak dizelaša u grad od 1. februara sljedeće godine. Najavile su to gradonačelnica Katrin Habenschaden (Zeleni) i službenica za okoliš Christine Kugler tokom predstavljanja novog plana čistog zraka. Prema tom prijedlogu, dizelskim vozilima s emisijskim razredom Euro 4 više neće biti dopušten ulazak u zonu niske emisije unutar Mittelerer Ringa.

 

I tu nije kraj jer ako se situacija ne popravi, zabrana će se od 1. oktobra sljedeće godine proširiti na dizelaše Euro 5. Procjenjuje se da je to oko 140.000 vozila uz izuzetak 30.000 vozila stanovnika gradske jezgre i tamošnjih obrtnika koji će ostati pošteđeni, piše Revija HAK.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!