I načelnik Hadžibajrić pod istragom?

SIPA u Općini Stari Grad tražila ugovore: Ko je prodao državno zemljište i kupio kuću u Baškoj Vodi?

Hronika06.10.22, 09:02h

SIPA u Općini Stari Grad tražila ugovore: Ko je prodao državno zemljište i kupio kuću u Baškoj Vodi?
Provjera se ime firme preko koje je obavljena transkacija pod sumnjom na pranje novca. Tužilaštvo KS postupa po prijavi protiv više osoba

 

 

Pripadnici SIPA-e jučer su po nalogu Tužilaštva KS i Kantonalnog suda tražili određenu dokumentaciju u Općini Stari Grad.

 

Kako je rečeno iz SIPA-e, pripadnici postupaju po naredbi Tužilaštva KS za izuzimanje dokumentacije koja se tiče četiri fizička i jednog pravnog lica, koji su pod istragom po Krivičnom zakonu FBiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca.

 

Ovu informaciju potvrdila je Jelena Miovčić.

 

Kako je Avaz objavio, među osumnjičenima i pod istragom Tužilaštva je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, koji je zamjenik predsjednika NES-a.

 

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je SIPA u Općini tražila ugovore o prodaji državnog zemljišta.

 

Naime, sumnja se da je novcem od ove transakcije jedan od prijavljenih kupio kuću u Hrvatskoj, tačnije, kako Avaz saznaje, u Baškim Vodama.

 

Provjera se ime firme preko koje je obavljena transkacija pod sumnjom na pranje novca. Tužilaštvo KS postupa po prijavi protiv više osoba. Tri od četiri osobe koje istražuje Tužilaštvo nisu uposlenici Općine.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još