birački odbor nije imao posla

Za ovo selo u BiH ste svi čuli, ali u njemu niko nije glasao - zašto?!

Hronika04.10.22, 10:00h

Za ovo selo u BiH ste svi čuli, ali u njemu niko nije glasao - zašto?!
Imali su, između ostalog, na raspolaganju imali 129 kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH koji su raspoređeni u 24 politička subjekta

 

 

 

Birački odbor u selu Maoča nadomak Srebrenika na ovogodišnjim Opštim izborima nije imao posla, s obzirom na to da nijedan registrovani birač sa pravom glasa nije došao na obavljanje svoje građanske dužnosti, javili su federalni mediji.


Selo Maoča kod Srebrenika godinama se povezuje sa selefijskom zajednicom, a prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na biračkom mjestu 049A059 u Osnovnoj školi Maoča, pravo glasa imale su 93 registrovane osobe.

 

Međutim, svoju građansku dužnost niko od njih nije obavio.

 

Maočani su, između ostalog, na raspolaganju imali 129 kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH koji su raspoređeni u 24 politička subjekta.

 

Riječ je o strankama Bosanskohercegovački BH Zeleni, Re-balans, Krug, Socijaldemokrate BiH, koalicija DF i GS za građansku državu, Nes, Lijevo krilo i HDZ 1990 – HNP.

 

Tu su bili još i Bh. inicijativa – Fuad Kasumović, SMS, Koalicija država – Mirsad Hadžikadić, NiP, SBiH, SDP, SDA, PDP, BOSS, Naša stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata, Savez za novu politiku, PDA, SBB, Hrvatska republikanska stranka te koalicija HDZ BiH, HSS, HSP BiH, HKDU, HSPAS, HDU, HSPHB i HRAST.

 

(NN, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još