Na dionici Buna – Tasovčići

Od 3. oktobra do 3. decembra periodična obustava saobraćaja na putu M17: Ovo su alternativni pravci koje možete koristiti

Hronika30.09.22, 09:19h

Od 3. oktobra do 3. decembra periodična obustava saobraćaja na putu M17: Ovo su alternativni pravci koje možete koristiti
Nakon termina totalne obustave promet će se nastaviti odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom prometnom trakom, uz reguliranje prometa semaforima
 
 
 
Zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste s M17 na čvoru Počitelj, u okviru izgradnje autoceste na Koridoru Vc na poddionici Počitelj – Zvirovići, kao i priključka iste na M17,  planirana je obustava prometa na magistralnoj cesti M17, na dionici: 017 Buna – Tasovčići, na stacionaži km 13+550, od ponedjeljka 03.10.2022. godine te će ista trajati do 03.12.2022. godine, saopšteno je iz JP Autoceste FBiH.
 
Obustava prometa (osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) će biti periodična i to u vremenu od 09:00 do 12:15 sati i od 13:15 do 15:00 sati. Nakon termina totalne obustave promet će se nastaviti odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom prometnom trakom, uz reguliranje prometa semaforima. Obustave na navedenom dijelu nisu planirane nedjeljom i praznicima.
 
 
Za vrijeme totalne obustave prometa sudionici u prometu mogu koristiti alternativne pravce:
 
 
M-6: dionica 003 Tasovčići-Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna-Masline.
M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar.
M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na Lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.
 
 
 
Predmetna pristupna cesta je jednim svojim dijelom položena na liticu koja prolazi iznad postojeće magistralne ceste M-17 na način da je horizontalna udaljenost vrlo mala uz znatnu visinsku razliku. Zbog navedenog, na tom dijelu ceste nije moguće izvoditi radove na iskopima bez ugrožavanja sigurnosti odvijanja prometa na magistralnoj cesti M17, a zbog visokog rizika od pada kamenog materijala s mjesta izvođenja radova i nemogućnosti izgradnje bilo kakvih fizičkih barijera zbog specifičnosti same lokacije, navode iz JP Autoceste FBiH. 
 
 
- Detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određene periode dana utvrdili smo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga.
 
 
Planiramo pratiti stvarno stanje prometa, te po potrebi korigirati i prilagođavati periode zatvaranja magistralne ceste M17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti, saopšteno je iz JP Autoceste FBiH.
 
(DEPO PORTAL/dg; Foto: Arhiv)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!