skup Naše stranke u Sarajevu

Forto: Nijedna odluka ni na jednom nivou vlasti neće se više donositi bez nas! Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast!

Front28.09.22, 20:29h

Forto: Nijedna odluka ni na jednom nivou vlasti neće se više donositi bez nas! Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast!
Edin Forto je rekao da će nakon ovih izbora Naša stranka biti faktor bez kojeg se nijedna odluka neće moći donijeti niti na jednom nivou vlasti... Sabina Ćudić je naglasila činjenicu da se potezi koje je povukla Naša stranka u KS sad povlače i tamo gdje nisu vlast, na šta je posebno ponosna

 


Naša stranka je večeras u Sarajevu održala završni predizborni skup. U prepunom amfiteatru Doma mladih prisutnima su se obratili Edin Forto, predsjednik Naše stranke i nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo; Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i nositeljica državne liste; Dragan Mioković, nosilac federalne liste i Damir Arnaut, kandidat za Parlament FBiH.


Edin Forto je rekao da će nakon ovih izbora Naša stranka biti faktor bez kojeg se nijedna odluka neće moći donijeti niti na jednom nivou vlasti:


- U ovih mjesec dana kampanje pokazali smo ono što je karakterisalo naš rad u prethodne četiri godine u zastupničkim klupama. Bili smo s građanima. Svaki dan na ulici. Slušali pohvale koje nam daju krila, ali slušali i kritike koje nas obavezuju. Bili smo vedri i optimistični s vjerom da naša zemlja može bolje. S obzirom na iskustvo u Vladi Kantona Sarajevo mi više i ne trebamo vjerovati da može bolje, mi to znamo i nakon drugog oktobra ništa više neće biti isto. Bit će bolje svugdje gdje budemo vlast, a ja vam večeras obećavam da se više nijedna politička odluka u ovoj državi neće moći donijeti bez nas.


Sabina Ćudić je naglasila činjenicu da se potezi koje je povukla Naša stranka u KS sad povlače i tamo gdje nisu vlast, na šta je posebno ponosna:


- Ponosna sam na ovaj tim. U mnogo stranaka kolege se doživljavaju kao konkurencija ili čak prijetnja. U Našoj stranci - mi smo iznad svega tim. Okupljeni smo oko ideje da politika u ljudima treba buditi najbolje, a ne najgore. Ne bavimo se prijetnjama, podmetanjima i spoticanjima, već otvorenom rukom, podrškom. Ponosni smo što stvari koje smo uveli u Kantonu Sarajevo, preuzimaju u drugim kantonima gdje nismo vlast. To znači da smo pobjednički tim.


Dragan Mioković istakao je važnost Naše stranke kao opcije koja će na državnom nivou biti garant puta Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju:


- Najbolja Vlada KS će u naredne četiri godine završiti sve što je započela u prethodne dvije. Tuzla će dobiti Vladu kakvu zaslužuje najmnogoljudniji kanton u Federaciji, a u našoj Krajini, srednjoj Bosni, kao i u Hercegovini, u političkom smislu, više ništa neće biti isto.
Naša stranka će biti osigurač u neizbježnim pregovorima Trojke za uspostavu vlasti na federalnom nivou. Uspostava vlasti na nivou FBiH nikada više neće biti stvar interesnog tala među nacionalistima nego ozbiljan institucionalni proces s rješenjima u interesu građanki i građana. Na državnom nivou bit ćemo kormilari koji će BiH uvesti u Evropsku uniju.


Damir Arnaut smatra da građane Naša stranka privlači zbog činjenice da su nizali uspjehe i kao opozicija što im je znak da će kao vlast uspjeti učiniti mnogostruko više:


- Posvetiš se građanima, slušaš šta ih žulja i onda im to isporučiš. Tako se pravi građanska država. Od trojke i udžbenika i porodilja, do moje Istražne komisije u kojoj smo Mektić i ja srušili Milana i Gordanu i Dijanu. Etnički trojac. I nije nam smetao 'kompleksan aparat' već smo otjerali i Dodika i Čovića kad su nam počeli prijetiti. Ima posla i za narednih četiri i za narednih osam godina. Ima posla ko hoće raditi, a ekipa iz Naše stranke i hoće i zna. Zbog tog sam se posla vratio iz Amerike, zbog ove sam ekipe prešao iz vlasti u opoziciju i stekao tim i prijatelja života.


Prisutni su osim govora imali priliku uživati i u neformalnom druženju s kandidatima Naše stranke na svim nivoima vlasti - saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još