PORUKA GRAĐANIMA

Hadžikadić nakon zadnje debate: Ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo... Birajte dobro!

Front27.09.22, 22:27h

Hadžikadić nakon zadnje debate: Ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo... Birajte dobro!
Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja...

 

 

Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana PredsjedNištva BiH iz reda bošnjačkog naroda, obratio se večeras građanima nakon posljednje debate održane na BHRT-u te im uputio sljedeću poruku:

 

Danas je održana posljednja od pet debata kandidata za člana Predsjedništva BiH, od kojih su četiri bile televizijske emisije i jedna radijska.


Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja.


To se moglo vidjeti i večeras. U atmosferi u kojoj se jedan kandidat ne pojavi, a drugi vrijeme koristi za niske i jeftine laži na račun ličnosti prisutnog sagovornika, jako je teško da do izražaja dođu teme od značaja za opstanak, razvoj i prosperitet države. Teško je dobiti vrijeme da se govori o suštini svakog problema, koji ima iste uzroke, duboko ukorijenjene u našem društvu.


Nama je važno svojim primjerom pokazati da politika može biti drugačija, da su mogući dijalog, poštenje i demokratija. Vjerujem da su ove debate pokazale da postoji drugačiji način razmišljanja i ponašanja.


Najvažnije mi je što smo pokazali odgovornost prema građanima, medijima i državi. U toj odgovornosti je osnov promjene. Ko nije odgovoran prema građanima i javnosti, ne može biti lider i voditi državu ka boljoj budućnosti.


Dragi građani, ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo.


Birajte dobro! - poručio je na kraju Hadžikadić.

 

mirsad-hadzikadic

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još