'IZBORI 2022' na Federalnoj televiziji

Od ranog jutra do posljednjih rezultata: Kroz izborni program uz Aidu Mujan, Nikolinu Veljović i Aminu Demić

Mediji01.10.22, 22:44h

Od ranog jutra do posljednjih rezultata: Kroz izborni program uz Aidu Mujan, Nikolinu Veljović i Aminu Demić
Federalna televizija će kao odgovoran javni emiter gledateljima ponuditi objektivne informacije u realnom vremenu, potruditi se da svi gledatelji znaju sve o izbornom danu

 

 


Program Federalne televizije će u nedjelju, 02. oktobra, biti posvećen izbornom procesu u Bosni i Hercegovini. Od prvih Vijesti u 07:00h pratimo otvaranje biračkih mjesta, a novinari Federalne televizije tokom cijelog dana nastavljaju izvještavati sa lokacija za glasanje iz cijele BiH, kao i sa drugih lokacija ključnih za izborni proces. Sve dnevne informativne emisije donosit će posljednje informacije, pratiti tok izbornog dana i svjedočiti atmosferi na biračkim mjestima.


Sumiranje utisaka i analizu izbornog procesa u Bosni i Hercegovini započinjemo u 18:00 sati, a u studiju Federalne televizije goste i gledatelje dočekat će Aida Mujan. Uživo ćemo pratiti zatvaranje biračkih mjesta, upoznat ćemo državljane Bosne i Hercegovine koji glasaju prvi put, kao i najstarijeg glasača koji pamti sve izbore u BiH, pitat ćemo građane šta očekuju.

 

aida-mujan-01 amina-demic-01 nikolina-veljovic-01


Nakon Dnevnika 2 i premijere serije „Kotlina“, u 21:00h gledatelje dočekuju Nikolina Veljović i Amina Demić. One će sa gostima u studiju, sa reporterima koji se javljaju sa trinaest najvažnijih lokacija i sa brojnim novinarima javnosti predstavljati trenutne nezvanične i zvanične rezultate, međunarodne i domaće reakcije ne izbore, saznat ćemo jesu li se rezultati susreli sa očekivanjima.


Kamere Federalne televizije ostat će upaljene do posljednje konferencije za novinare Centralne izborne komisije i političkih subjekata.


Federalna televizija će kao odgovoran javni emiter gledateljima ponuditi objektivne informacije u realnom vremenu, potruditi se da svi gledatelji znaju sve o izbornom danu.

 

Urednik programa je Sanjin Bećiragić.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još