nakon bure u javnosti, oglasila se direktorica tv sa

Duška Jurišić odgovorila Hadžikadiću: Nije tačno da je Bećirović odbio učešće u debati na TVSA, jedini koji je odbio je...

Mediji26.09.22, 16:41h

Duška Jurišić odgovorila Hadžikadiću: Nije tačno da je Bećirović odbio učešće u debati na TVSA, jedini koji je odbio je...
Odgovor gospodina Denisa Bećirovića na naš, ako hoćete, moj poziv bio je: “Ja ću učestvovati u svim debatama” - kazala je Jurišić

 

 

 


Povodom interpretacija telefonskog razgovora koji je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mirsad Hadžikadić jutros imao sa šefom Odsjeka informativnog i obrazovnog programa Mirzom Sulejmanovićem, kao najodgovornija osoba, direktorica TVSA, dužna sam istaći da smo u sklopu predizbornog programa ove godine planirali 17 intervjua sa liderima političkih subjekata, koji imaju kandidate za Skupštinu Kantona Sarajevo, kazala je Duška Jurišić, direktorica TVSA povodom medijskih napisao o otkazivanju debate u programu TVSA.

 

Među njima je bio i Mirsad Hadžikadić, jedan od lidera koalicije “Država”. Gospodin Hadžikadić je za gosta emisije kandidovao Senada Šepića. Dakle, gospodin Hadžikadić je imao jednaku priliku kao i svi drugi lideri političkih subjekata da gostuje u našem programu.


Predsjedniku SDA i kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću ponuđeno je gostovanje, intervju 19.9.2022.godine. Gospodin Izetbegović je to odbio.

 

Sa kandidatima za člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, TVSA namjeravala je također uraditi intervjue. Obje emisije su otkazane. Gospodin Željko Komšić je učešće otkazao dan prije snimanja emisije. Gospođa Borjana Krišto nije uopće odgovorila na poziv.


Za kandidata za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda namjeravali smo organizovati debatu pod uslovom da u njoj učestvuju sva tri kandidata. Nije tačno da Denis Bećirović nije odgovorio na pozive. Dugo sam se prije poziva direktorice bavila novinarstvom, pa sam i za TVSA dogovarala značajan broj sagovornika, uključujući sve političke lidere, pa i gospodina Bakira Izetbegovića, ističe Jurišić.


Odgovor gospodina Denisa Bećirovića na naš, ako hoćete, moj poziv bio je: “Ja ću učestvovati u svim debatama”. 


Mada nije učestvovao u intervjuu, činjenica je da je Mirsad Hadžikadić potvrdio učešće u debati. Istine radi, jedini sagovornik koji je odgovorio da neće učestvovati ni u intervjuu, ni u debatnoj emisiji kandidata za članove Predsjedništva iz bošnjačkog naroda bio je Bakir Izetbegović.


Dva “NE” gospodina Bakira Izetbegovića bilo je dovoljno da urednici TVSA i Haris Dučić, izvršni direktor programa i produkcije odluče da će emisija biti otkazana. Uostalom, neki mediji su već objavili da će gospodin Izetbegović učestvovati na debatama na javnim servisima FTV i BHT. Dobro je da znamo da TVSA po mišljenju ovih medija ili gospodina Izetbegovića nije javni servis, mada joj je osnivač Kanton Sarajevo i finansirana je iz budžeta Kantona Sarajevo.

 

Poručujem gospodinu Hadžikadiću da su i on i gospodin Izetbegović dobili priliku da govore u predizbornom programu TVSA. Jedini, koji nije dobio tu priliku, je Denis Bećirović.
TVSA će narednih dana emitirati predizborne debate u kojima će učestvovati nosioci kandidatskih listi za Skupštinu Kantona Sarajevo, poručuje na kraju Duška Jurišić, direktorica TVSA.


Podsjećamo, mediji su prenijeli saopćenje Koalicije Država u kojem je, između ostalog rečeno da je razlog otkazivanja debate da Izetbegović neće doći, a da Bećirović nije odgovorio na poziv.

 

(TV SA, DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još