hadžikadić oštro

Nakon Bećirovićevog 'Bakirov privatni savjetnik' više NE mogu šutjeti, laži više neću da trpim! Odgovorit ću mu na svaku izrečenu!

Front26.09.22, 15:54h

Nakon Bećirovićevog 'Bakirov privatni savjetnik' više NE mogu šutjeti, laži više neću da trpim! Odgovorit ću mu na svaku izrečenu!
Vrijeme je za Bećirovića da ušuti i prestane rapidno gubiti glasove sa svakom svojom izjavom - kazao je Hadžikadić

 

 

Povodom otkazivanja učešća, javnog sučeljavanja i debate na TVSA, oglasio se nakon izjave Denisa Bećirovića ponovno Mirsad Hadžikadić.

 

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

 

Pročitao sam sljedeću izjavu Denisa Bećirovića na N1: "Bakirov privatni 'savjetnik' kojeg potura građanima već drugi izborni ciklus, a kojem je tu poziciju i javno dodijelio u prethodnoj debati, neće mu pomoći u izvrtanju činjenica“. 

 

Ja sam zaista nastojao da svoj život vodim sa dostojanstvom i radim za interese svoje profesije, građana, zajednice i države, ne vrijeđajući nikoga i poštujući sve, znajući da se od svakoga može nešto naučiti. Nakon što sam pročitao ovu izjavu Bećirovića, ja više ne mogu šutjeti i moram reći stvari na način koji će on razumjeti. 

 

U ovoj izjavi je jasno da Bećirović ne smije ni da spomene moje ime, a kamoli da se sučeljava sa mnom.

 

Također je jasno da su on i čelnici SDP-a, od 2018. godine do danas, izvor lažnih insinuacija da smo Platforma za progres i ja "priljepak SDA", što je apsolutna laž. Nema nikakve poveznice između Platforme za progres i SDA, niti Bakira Izetbegovića i Mirsada Hadžikadića. Čelnicima SDP-a smeta građanska alternativa koju mi predstavljamo. Inače, zašto ne spominju i 3 druga kandidata pored mene, koji su bili protivnici Bećirovića i Džaferovića 2018. godine.  Zašto ne spominju svoju koaliciju sa SDA sada u RS-u ili 2010. godine, kada su pobijedili na izborima?

 

Tako se jedino može objasniti i njihova poruka članstvu pred masovne proteste 30. maja 2020. godine, koje je organizovala Platforma za progres, da ne izađu na masovne proteste kako se ne bi podigla popularnost Hadžikadiću, a čelnici su izašli da daju izjave podrške. Drago mi je da su mnogi iskreni članovi SDP-a ipak izašli na proteste i zajedno sa nama nosili ideju građanskog bunta. 

 

Pozivam Bećirovića da javno objavi bilo kakav dokaz za tvrdnju da sam ja nečiji privatni savjetnik. 

 

Laži više ne mogu da trpim. Ja ću mu odgovoriti na svaku izrečenu. Na engleskom ako treba. 

 

Više se ne može kriti iza namještenih slikanja sa ljudima i zastavama, iza sceniranih stranačkih skupova, iza Frankenštajn koalicije koja mu treba osigurati glasove, jer bez osigurane pobjede on ne smije ući u ring. Čini se da i ovi napadi oslikavaju njegovu paniku i strah.

 

Više se ne može kriti bježanjem kao što je uradio na N1, usput vrijeđajući čovjeka koga i ne zna. 

 

Vrijeme je za Bećirovića da ušuti i prestane rapidno gubiti glasove sa svakom svojom izjavom. 

 

Vrijeme je da Bakir Izetbegović prihvati odgovornost za stanje u državi, za koje je velikim dijelom odgovorna stranka koji vodi.

 

U interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih dostojanstvenih građana, pozivam Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića da odustanu od svojih kandidatura i omoguće da ova naša zemlja prodiše zrakom pravednosti, prosperiteta i digniteta.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još