DEPO PULS/ ŠTA MISLE ČITATELJI

Dvije stranke 'rame uz rame': Rezultati nove ankete - koja je najbolja stranka iz 'političkog' Sarajeva?

Front25.09.22, 19:39h

Dvije stranke 'rame uz rame': Rezultati nove ankete - koja je najbolja stranka iz 'političkog' Sarajeva?
A anketi je ukupno učestvovalo 3765 čitatelja i pratitelja našeg portala, a rezultati DEPO Pulsa pokazali su sljedeće...

 

 


Nekoliko dana trajalo je novo istraživanje DEPO Pulsa uz pitanje koje uoči izbora najviše zanima građane ove zemlje: Koja je najbolja stranka iz 'političkog' Sarajeva?


Pod pojmom 'političko' Sarajevo danas se misli na sve stranke koje svoju centralu imaju u glavnom gradu Bosne i Hercegovinom.


Anketom smo obuhvatili sve važnije stranke koje imaju ambicije da nakon izbora kreairaju politički život u Sarajevu i državi BiH.


A anketi je ukupno učestvovalo 3765 čitatelja i pratitelja našeg portala, a rezultati DEPO Pulsa pokazali su sljedeće:

 

depo-puls-najbolje-stranke-iz-sarajeva

 

Najviše glasova dobila je Socijaldemokratska partija BiH (SDP) - 24%, a odmah iza nje je Naša stranka sa 21,5% glasova, što znači da građansku opciju koju zastupaju ove dvije stranke lijeve orijentacije preferira 45,5% onih koji su uzeli učešće u ovoj anketi.

 

Na trećem mjestu je Konakovićev Narod i Pravda sa 14,7%, a samo jedan posto manje ima SDA (14,6%), koja je u anketi DEPO Portala zauzela čevrto mjesto.

 

Ostale stranke prilično su ujednačene kada su u pitanju glasovi naših čitatelja, pa je tako Demokratska fronta dobila 5,9% glasova, Savez za bolju budućnost 5,5%, Stranka za BiH 4,2% i Platforma za progres, kao još uvijek relativno nova politička snaga koja će tek isprofilisati svoje mjesto na političkoj sceni, 3,6% glasova, a na začelju je Narodni evropski savez (NES) sa 1,6% glasova.

 

Za opciju "ostalo", odnosno ni za jednu od ponuđenih političkih stranaka odlučilo se 4,4% učesnika ankete.

 

Također napominjemo i da rezultati ove ankete predstavljaju političko raspoloženje čitatelja i pratitelja DEPO Portala, koji su tradicionalno naklonjeniji političkoj ljevici u BiH, nikako ne želeći da pretendiramo da ona izražava mišljenje čitavog potencijalnog biračkog tijela u BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još