rekord od osnivanja preduzeća

Još jedan 'milijarder' među bh. kompanijama: Direktor objavio prihod ostvaren u ovoj godini

Biznis Klub25.09.22, 12:45h

Još jedan 'milijarder' među bh. kompanijama: Direktor objavio prihod ostvaren u ovoj godini
Broj "milijardera" u ovoj godini, vrlo je moguće, mogao bi se povećati, jer na vrata ovog kluba kuca i ArcelorMittal koji je lani imao prihod od 959,9 miliona KM

 

 


Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je da je ova kompanija ostvarila prihod u ovoj godini od milijardu i stotinu miliona KM, što je rekord od osnivanja preduzeća.


- Elektroprivreda Srpske je važan stub razvoja privrede u Srpskoj i važan uplatilac prihoda u republički budžet, rekao je Petrović.


Petrović je dodao da Elektroprivreda Srpske ima više od 8.700 radnika u sistemu.


U prošloj godini u BiH bile su tri kompanije koje premašuju prihod od jednu milijardu KM - Bingo ( 1,40 mlrd KM), JP Elektroprivreda BiH (1,12 mlrd KM) i Holdina 1,10 mlrd KM.


Broj "milijardera" u ovoj godini, vrlo je moguće, mogao bi se povećati za još dvije, jer osim Elektroprivrede RS ( posmtrano na konsolidovanoj osnovi) na vrata ovog kluba kuca i ArcelorMittal koji je lani imao prihod od 959,9 miliona KM, piše Indikator.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još