DEPO PULS/ Šta misle čitatelji DEPO Portala

Objavljujemo rezultate ankete: Ko je pobjednik duela na FTV - Izetbegović, Bećirović ili Hadžikadić?

Front23.09.22, 21:03h

Objavljujemo rezultate ankete: Ko je pobjednik duela na FTV - Izetbegović, Bećirović ili Hadžikadić?
Zanimljivo je da se čak 20,9% čitatelja nije opredijelilo ni za jednog kandidata, već za odgovor "niko", što jasno gvoori o svojevrsnom nezadovoljstvu publike onim što su mogli čuti i vidjeti u direktnom sučeljavanju sva tri kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda

 

 

Kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda sučelili su se sinoć u predizbornoj debati na FTV, što je, nakon dugog niza godina, bilo prvi put da je tv publika imala priliku da na javnom rtv servisu gleda predizborni duel kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.


Nakon neuspjelog duela u emisiji Pressing na N1 prethodne večeri, ovaj put stavove su ukrstili Bakir Izetbegović (SDA), Denis Bećirović (Ujedinjena opozicija za slobodnu BiH) i Mirsad Hadžikadić (Platforma za progres).


Povodom tv duela koje je izazvao burne i podijeljene reakcije u medijima, ali i na društvenim mrežama, DEPO Puls ispitao je stavove naših čitatelja koji su odgovarali na pitanje: Ko je pobjednik duela na FTV?


Anketa je zatvorena večeras u 20 sati, a u njoj je učešće uzelo 3756 čitatelja i pratitelja DEPO portala. Njihovo mišljenje je prilično ujednačeno podijeljeno između kandidata. Ipak, najviše njih (34,9%) smatra da je pobjednik sinoćnje debate kandidat ujedinjene opozicije, Denis Bećirović.

 

depo-puls-ko-je-pobjednik-duela-na-ftv


Za Bakira Izetbegovića glas je dao 27,1 posto čitatelja DEPO Portala, dok je za Mirsada Hadžikadića glasalo njih 17,1 posto.


Međutim, zanimljivo je i da se čak 20,9% čitatelja nije opredijelilo ni za jednog kandidata, već za odgovor "niko", što jasno gvoori o svojevrsnom nezadovoljstvu publike onim što su mogli čuti i vidjeti u direktnom sučeljavanju sva tri kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.        


Kao i uvijek napominjemo da rezultati ove ankete predstavljaju političko raspoloženje čitatelja i pratitelja DEPO Portala, nikako ne želeći da pretendiramo da ona izražava mišljenje čitavog potencijalnog biračkog tijela u BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još