Esad Duraković/ Dva lica agresije ili dva lika agresorska

Susjedi koji kidišu na ovu zemlju bahato kročili na bosansko tlo: Ni danas se ne odriču BiH kao svoga plijena


17.09.22, 12:52h

 

 

U razmaku od samo nekoliko dana – ko zna po koji put – bahato su kročila na oskrnavljeno tlo bosansko stopala ukaljana kālom agresijskim. Jedan u Bijeljinu a drugi u Jajce.

 

Oba su predsjednici susjednih država – susjedi koji kidišu na ovu zemlju s onom jarošću kakvom to mogu činiti samo susjedi.

 

Oba su predsjednici država od kojih je jedna izvršila genocid nad razoružanim Bošnjacima muslimanima kojima su UN dale lažno obećanje da će biti pod njihovom zaštitom. Jedan je predsjednik koji je i lično učestvovao u agresiji na BiH. Drugi je predsjednik države koja je osuđena za Udruženi zločinački poduhvat u BiH a koji – taj Predsjednik – saučesnički i marljivo negira presuđeni genocid na bosanskim muslimanima. Dakle, oni su najviši predstavnici dvije zemlje koje su počinile najteže moguće zločine u BiH a koje se ni danas ne odriču BiH kao svoga plijena, pa ti predsjednici – ne mareći za te stravične činjenice – vršljaju Bosnom i dalje nasilnički, agresorski, jer se ne najavljuju prijestonici Sarajevu: oni tako vrše agresiju na suverenu zemlju, na međunarodno pravo, na diplomatske norme i uzuse.

 

Jedan od njih – onaj Istočni – maskira svoj fašizam retorikom miroljubivosti na kakvoj bi mu pozavidio i Mahatma Gandi. Drugi, onaj Zapadni,  nastupa sasvim suprotno: riječima i gestama primitivizma kakve ne ispoljava niko u Evropi od vremena fašizma. (Zapadni susjedi ne zaslužuju takvog predsjednika.)

 

Njihovo samovoljno, učestalo, bahato i primitivno upadanje u BiH na koju su već izvršili agresiju i počinili zločine nije samo neprekidno nasrtanje na njen suverenitet, nego je i nasrtaj na međunarodno pravo, diplomatske norme i standarde a da niko od „dušebrižnika“ iz Međunarodne zajednice uopće ne reagira na to – na tu permanentnu agresiju susjeda.

 

Takozvane probosanske stranke i ustavne patriote – koliko se može zapaziti – uglavnom šutke prelaze preko toga primitivizma i te vrste agresije. 

 

Sramotno i patriotski potpuno neosviješteno!

 

Gospodo iz Međunarodne zajednice, po ko zna koji put vam se dokazuje da je puka nesuvislost to što nam govorite da mi u BiH treba da se dogovorimo i da riješimo krizu. Zašto se pretvarate da ne znate, da ne vidite kako su ovi destruktivci u BiH samo izvođači radova predsjednika ovih zemalja – nakon agresije i najtežih zločina koje su počinili u BiH – na vaše oči već 30 godina gaze suverenitet ove zemlje kojoj ste vi uskratili pravo na samoodbranu?!

 

Samo ako njih onemogućite, stvorili ste temeljni preduslov za Mirnu Bosnu.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
 

 

(DEPO PORTAL)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook