Očevidac otkrio

Detalji pronalaska bebe na ulici u Sarajevu: Djevojka je vrišteći ušla u zdravstvenu ustanovu, molila je doktore da preuzmu dijete

Hronika12.09.22, 16:44h

Detalji pronalaska bebe na ulici u Sarajevu: Djevojka je vrišteći ušla u zdravstvenu ustanovu, molila je doktore da preuzmu dijete
O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je ovlastio policijske službenike da na mjestu pronalaska novorođenčeta izvrše uviđaj

 

 

Bosanskohercegovačku javnost potresla je vijest kako su danas pronašli živo novorođenče.

 

Nakon što je danas u sarajevskom naseju Vraca pronađena beba, oglasio se MUP KS.

 

“Policija Kantona Sarajevo je oko 11 sati obaviještena da se u ulici Derviša Numića, područje općine Novo Sarajevo, na zelenoj površini nalazi ostavljeno novorođenče. O navedenom obaviješten Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čije ekipa je isto prevezla na Pedijatrijsku kliniku UKC Sarajevo, gdje je isto zadržano.

 

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je ovlastio policijske službenike da na mjestu pronalaska novorođenčeta izvrše uviđaj.

 

Kako saznaje portal Crna-Hronika djevojka (20) iz Sarajeva pronašla je bebu na zelenoj površini. Prvo je mislila da mačka mjauče. Prišla je i vidjela uplakanu bebu. Beba je bila zamotana u deku. Uzela je bebu u ušla u privatnu zdravstvenu ustanovu koja je bila u blizini kako bi joj pomogli. Nakon toga su pozvali policiju.

 

Kako se nezvanično saznaje, riječ je o djevojčici.

 

“Dvadesetgodišnja djevojka je ušla vrišteći u privatnu zdravstvenu ustanovu. Vidno potresena, molila je doktore da preuzmu bebu. Bila je nesigurnu i govorila da će joj ispasti iz ruku. Poslije toga smo pozvali policiju i Hitnu pomoć. Zaista su brzo došli. ” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika koji je opisao događaj.

 

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj”, naveli su iz MUP-a.

 

Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo.

 

Ovo nije prvi slučaj ostavljanja novorođenčeta u Sarajevu.

 

2008. godine beba je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još