Najtraženija Ukrajinka

Otac osumnjičene za ubistvo Dugine: Kćerka mi se javila; Rusija: 'Ima jednu šansu ostati živa...'

Hronika23.08.22, 10:13h

Otac osumnjičene za ubistvo Dugine: Kćerka mi se javila; Rusija: 'Ima jednu šansu ostati živa...'
Ruski mediji razgovarali su s muškarcem za kojeg tvrde da je otac Natalije Vovk, koju Rusija optužuje za ubistvo Darije Dugine. On im je rekao da je Natalia bila dio ukrajinskih oružanih snaga, ali se povukla...

 

 

 

Ako pitate Rusiju, onda je sve potpuno jasno. Novinarku i politologinju Dariju Duginu (29), kći utjecajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koji nosi nadimak 'Putinov mozak', ubili su Ukrajinci

 

Tačnije, njihova operativka Natalia Vovk (43). Tvrde da je ona s djetetom ušla u Rusiju 23. jula, tvrde kako je unajmila stan u zgradi u kojoj je živjela Dugina, kako ju je sedmicama nadzirala, kako je na svojem vozilu triput mijenjala registarske tablice, kako je odmah nakon aktiviranja autobombe 20. augusta pobjegla iz Rusije u Estoniju...

 

Uglavnom, Vovk je prema ruskim izvještajima jako sposobna operativka. Na društvenim mrežama uspoređuju je i s Jamesom Bondom i drugim tajnima agentima. 

 

Ukrajina je od početka demantirala svaku povezanost s atentatom, ali istraga FSB-a kaže da oni stoje iza ubistva. Otac ubijene Darije jučer je od ruskih snaga zatražio pobjedu u Ukrajini u čast svoje kćeri, a sad se oglasio i muškarac za kojeg ruski mediji tvrde da je otac Natalije Vovk. Evo što je za RIA novosti izjavio navodni otac Vovk.

 

- Ona je otišla u Evropu kao izbjeglica prije nekog vremena, ali onda se vratila u Ukrajinu. Bila je u Francuskoj, pa Poljskoj. Prije nekoliko dana me nazvala i rekla da je na Baltiku. Kontaktirala me putem interneta - priča muškarac za RIA novosti i nastavlja:

 

- Rekla mi je da je sve u redu i da je u Litvi. Ne znam kako je dospjela u Rusiju - kaže muškarac.

 

Dodao je i da je Natalia bila dio ukrajinskih oružanih snaga, ali ne i bataljona Azov kako su neki tvrdili. Iz vojske je otišla zbog zdravstvenih problema, veli on. Tvrdi i da nije sudjelovala u akcijama u Donbasu. 

 

Gdje je Natalia sad tačno, ne zna se. Ali, ako pitate Rusiju, gdjegod je, pronaći će je i kazniti. Postoji samo jedna šansa kako se iz ove situacije može izaći živa.

 

- Jedina šansa za Vovk da ostane živa je da odmah otrči u rusku ambasadu u Estoniji i zatraži azil. Onda je čeka suđenje, i može sačuvati svoj život - napisao je na svom Telegram profilu član regionalne vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još