VIDEO/ ENIS BEŠLAGIĆ U PORUCI VISOKOM PREDSTAVNIKU

Glumac naružio Schmidta: 'Zašto ćete da puknete i izgubite živce sa platom od 25.000 eura?! Hajte Vi kući!'

Front19.08.22, 14:06h

Glumac naružio Schmidta: 'Zašto ćete da puknete i izgubite živce sa platom od 25.000 eura?! Hajte Vi kući!'
Visokog predstavnika je, između ostalog, zamolio da nametne zakone, onakve kako je to (u)rađeno u Evropi, ako uopšte želi da budemo dio Evrope, a, ako ne, zamolio ga je da ode kući

 

 

 

Bh. glumac Enis Bešlagić poslao je poruku visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu, koju je snimio ispred zgrade OHR-a.


Visokog predstavnika je, između ostalog, zamolio da nametne zakone, onakve kako je to (u)rađeno u Evropi, ako uopšte želi da budemo dio Evrope, a, ako ne, zamolio ga je da ode kući.


- Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vaše kancelarije gdje vi imate finu platu 25.000 eura, pa ne vidim razlog zašto ćete vi onda da reagujete, puknete i izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz Međunarodne zajednice sa tolikom platom pukne. Pa šta bi trebali raditi građani koji jedva preživljavaju?! U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plate. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da ne možemo se družiti - poručio je, između ostaloga, popularni glumac.


A kompletnu poruku Enisa Bešligaća pogledajte u videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad9


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 129

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još