FOTO/ Sarajevo dobija odgovor na regionalne projekte

Bili smo u posjeti gradilištu Park Residence Sarajevo: Šta mogu očekivati oni koji žele da kupe stan u ovom luksuznom zdanju?

Biznis Klub19.08.22, 21:00h

Kondominijum koji oduzima dah, zdanje koje je savršena simbioza vjekovne arhitekture Sarajeva koju nam je u naslijeđe ostavio veliki Juraj Neidhardt, čija je jedina misija bila uklopiti tradicionalno sa novim i modernim te na Crnom Vrhu izgraditi stambeno naselje sa mnogo zelenila

 

 

Kako napreduju radovi na izgradnji kondominijuma Park Residence? Šta mogu da očekuju oni koji će tek odlučiti da kupe stan u Park Residence i koliko ovaj projekat znači za sam grad? Donosimo vam detaljane informacije sa lica mjesta.


U samom centru Sarajeva, iznad Marijin Dvora, rađa se Park Residence. Kondominijum koji oduzima dah, zdanje koje je savršena simbioza vjekovne arhitekture Sarajeva koju nam je u naslijeđe ostavio veliki Juraj Neidhardt, čija je jedina misija bila uklopiti tradicionalno sa novim i modernim te na Crnom Vrhu izgraditi stambeno naselje sa mnogo zelenila.


Izrada arhitektonskog rješenja za Park Residence bila je najinspirativniji izazov za projektante. Cilj je bio samo jedan – kreirati novi simbol Sarajeva koji će u isto vrijeme biti savršeno uklopljen sa okolinom koju, između ostalog, čini parkovska površina od 30.000 m2.


Park Residence čini pet stambenih objekata koji su toplim vezama direktno povezani sa etažama koje se nalaze ispod ploče postamenta i u kojima su koncipirani svi dodatni sadržaji koji su u ponudi. Stambene jedinice opremljene su u skladu sa najvišim standardima - karakteriše ih profinjen i elegantan dizajn, funkcionalan raspored prostorija, prozračna atmosfera i savršena udobnost. Pozicija svakog stana pruža mir i privatnost, bez obzira na njegovu orijentaciju. Svaki stan opremljen je fasadnom bravarijom vrhunskog kvaliteta koja omogućava visoku propustljivost sunčeve svjetlosti i istovremeno visok stepen toplotne i zvučne izolacije. Ako bismo nešto morali posebno izdvojiti, to bi bili pogledi sa terasa stanova Park Residence – jednostavno, kondominijum se nalazi na lokaciji koja dozvoljava da se svakog jutra budite uz neke od najljepših slika Sarajeva.

 

park-residence-radovi-prrr


Na gradilištu smo zatekli direktora kompanije Duljević d.o.o. Sarajevo, kojoj je povjerena uloga glavnog građevinskog izvođača radova na ovom veličanstvenom projektu te pojašnjava:


- Gradilište se prostire na preko 15.000 m2 zemljišne površine. U rekordnom roku oformili smo gradilište i obezbijedili svu potrebnu infrastrukturu. Trenutno smo usmjereni na dovršavanje pripremnih radnji, izradu konstrukcije za zaštitu građevinske jame, aktivno vršimo zemljane radove i započeli smo sa izvođenjem armirano – betonske konstrukcije objekta. Trenutno je na gradilištu angažovano preko 60 radnika, više od 15 radnih strojeva i čitava flota teretnih vozila za odvoz zemlje iz iskopa.


Gospodin Duljević ne krije ponos zbog rada na ovom projektu i ističe da je zahvalan na izboru njegove kompanije:


- Investitor je našu kompaniju odabrao kao glavnog izvođača, na čemu smo jako zahvalni. Poznavaoci našeg načina rada, stepena organizovanosti, brzine i kvaliteta u izvođenju radova, kažu da smo ovu poziciju opravdano zaslužili. Ja lično to doživljavam kao svojevrsnu nagradu za kontinuitet u našem poštenom radu, poštivanju rokova i odlučnosti u pogledu ispunjenja svega onoga što obećamo, a sa druge strane i kao ogromnu odgovornost i obavezu.


Za izgradnju se koriste samo najkvalitetniji materijali renomiranih proizvođača, prilazne komunikacije su jako dobre a sam objekat će sadržavati dovoljan broj parking mjesta i dodatne sadržaje koji će djelom biti otvoreni i za lokalnu zajednicu. Ono što je sigururno je, da će realizacijom ovog projekta, cijelo naselje i sam grad postati bogatije i za potpuno novu infrastrukturu.


- Za ostale učesnike u građenju biramo trenutno najuspješnije kompanije na našem tržištu. Trenutno ih je sedam i njihov broj će rasti zajedno sa samim građenjem. Sa predstavnicima investitora, projekt menadžmentom, projektantskim i nadzornim timom imamo izuzetno kvalitetnu i profesionalnu saradnju. Praktički, ovdje svi činimo jedan veliki tim i učiniti ćemo sve da opravdamo dobijeno povjerenje, da u roku i zadatom kvalitetu realizujemo ovaj projekat koji je kruna našeg rada - zaključuje Duljević.


Stanari Park Residence-a uživati će u raznovrsnim zajedničkim sadržajima namjenjenim isključivo njima i njihovim posjetiocima među kojima se ističu zatvoreni i otvoreni bazen, spa i fitness centar, zatvoreni multifunkcionalni prostor za sportske aktivnosti, otvoreni teniski teren, unutarnja dječija igraonica te vanjsko dječije igralište. Pored rekreacije i wellness-a, u sklopu kondominijua su kino sala i konferencijska sala, na čiju rezervaciju imaju pravo isključivo stanari Park Residence-a. Ovakva raznolikost sadržaja eliminiše veliki dio svakodnevnih potreba za kretanjem po gradu, čineći Park Residence mjestom gdje će budući stanari više vremena moći odvojiti za sebe, svoju porodicu i zdrave životne navike.


Za stanare Park Residence-a život se mijenja u potpunosti, jer osim vrhunskog stambenog prostora, impozantnih zajedničkih sadržaja, Gallery Shopping Mall-a smještenog u prizemlju kondominijuma –  izabrali najbolje za sebe: kvalitet, lokaciju, životni stil, lakoću kretanja po gradu, umirujući pogled na bujno zelenilo i Sarajevo. To su stvari koje presuđuju prilikom izbora, a koje kupci Park Residence-a prepoznaju.

 

park-residence-sky-villa-terasa-nocna-2

 

Investitori ističu da je danas najvažniji osjećaj sigurnosti i zaštićenosti koji će svaki stanar imati sa posjedovanjem nekretnine u Park Residence.


- Radujemo se i izuzetno smo ponosni što u Sarajevo donosimo jedan ovako jedinstven projekat kao što je Park Residence. U njega smo pretočili ono najbolje iz naše kulture, našeg načina života i ukrasili kvalitetom bez premca. Nakon što ovaj projekat realizujemo u potpunosti, i u budućnosti ostajemo prisutni kroz upravljanje kondominijumom. Naša misija je osigurati da Park Residence nudi trajni kvalitet koji Vaš dom čini mjestom na kojem ćete se najbolje osjećati, i Vašom najvažnijom adresom. Izražavamo posebnu zahvalnost na razumijevanju od strane stanara okolnih stambenih objekata, za vrijeme trajanja trenutne faze građevinskih radova na lokalitetu - kažu tvorci ovog luksuznog projekta.


Po svemu sudeći, jasno je da Sarajevo sprema veličanstveni odgovor na vrhunske projekte u regionu.


Ne propustite priliku za Vaše mjesto u zemlji snova u kojoj ćete se buditi svakog jutra i doživjeti najveličanstvenije iskustvo koje ste ikada mogli zamisliti.


Za dodatne informacije kontaktirate prodajni centar Park Residence: +387 33 844 500; + 387 61 222 333; [email protected]; www.parkresidence.ba.

 

A kako teku radovi na ovom velikom gradilištu, možete pogledati u našoj fotogaleriji (klik na sliku za uvećanje).


Promotivni sadržaj


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook