Spektakl za kraj SFF-a

Zbog Solomuna će doći do izmjene saobraćaja i odvijanja javnog gradskog prevoza u Sarajevu

Hronika19.08.22, 09:28h

Zbog Solomuna će doći do izmjene saobraćaja i odvijanja javnog gradskog prevoza u Sarajevu
Slavni i višestruko nagrađivani DJ već četiri puta je nastupao pred sarajevskom publikom, a na istom mjestu 2019. godine u njegovim specifičnim zvukovima do ranih jutarnjih sati uživale su na desetine hiljada ljudi. Tada se i sam zahvalio svojim obožavateljima, uputivši im emotivnu poruku

 

 

Iz KJKP GRAS je najavljeno da će zbog održavanja koncerta večeras u Sarajevu doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza. 

 

Navode da će u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja koncerta “DJ Solomun 2022” i privremene potpune obustave saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije, od spoja sa ulicom Pehlivanuša do spoja sa ulicom Kaptol, i u ulici Mršala Tita od spoja sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicama Radićeva i Trampina danas od 21 sat pa do kraja radnog vremena tramvajski saobraćaj biti obustavljen. 

 

Također, autobuska linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom, najavljeno je iz GRAS-a.

 

Jedan od najpopularnijih muzičara DJ svjetske scene Mladen Solomun najavio je spektakl za posljednju noć ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, što znači da publiku očekuje nezaboravan provod.

 

Vijest kojoj će se obradovati svi ljubitelji elektronske muzike i odlične atmosfere Solomun je podijelio na svom zvaničnom Facebook profilu.


“Ovo će biti završna večer Sarajevo Film Festivala, plesat ćemo zajedno u srcu glavne sarajevske ulice, kod Vječne vatre. Jedva čekam”, stoji u njegovoj objavi.

 

Slavni i višestruko nagrađivani DJ već četiri puta je nastupao pred sarajevskom publikom, a na istom mjestu 2019. godine u njegovim specifičnim zvukovima do ranih jutarnjih sati uživale su na desetine hiljada ljudi.


Tada se i sam zahvalio svojim obožavateljima, uputivši im emotivnu poruku.

 

“Sinoćnje druženje sa vama me ganulo kao nikada do sada! Čista emocija od početka do kraja. Osjećam zahvalnost, ponos i čast što sam imao priliku da sviram za vas sa ovog prelijepog i magičnog mjesta. Bilo je i više nego dirljivo. Zajedno gradimo novu historiju”, poručio je Solomun.

 

Solomun je, podsjetimo, rođeni Travničanin koji je odrastao u Njemačkoj, a kako je i sam isticao – Balkan uvijek nosi u svom srcu.

 

Nema sumnje da će se historija ponoviti, a ovoga puta u možda i još boljem izdanju. Ulaz će, kao i prošloga puta, za posjetitelje biti besplatan.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još