VIDEO/ Visoki predstavnik nakon jučerašnjeg izljeva bijesa

Christian Schmidt za Der Spiegel: Dobio sam ogromnu podršku građana BiH

Front18.08.22, 17:06h

Christian Schmidt za Der Spiegel: Dobio sam ogromnu podršku građana BiH
Zaista me iznerviralo, jer sam jako iznenađen da mnogi u politici prihvataju da u Federaciji BiH, na primjer, nije uspostavljena vlada četiri godine, a neki to tako lako prihvataju, rekao je visoki predstavnik u BiH

 

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt je za njemački list Der Spiegel poručio da je dobio ogromnu podršku građana zbog ljutite reakcije na pitanje novinarke jučer u Goraždu.

 

Der Spiegel piše da je Schmidt, bivši njemački ministar poljoprivrede, izazvao "pometnju izljevom bijesa na konferenciji za novinare".

 

 

- Zaista me iznerviralo, jer sam jako iznenađen da mnogi u politici prihvataju da u Federaciji BiH, na primjer, nije uspostavljena vlada četiri godine, a neki to tako lako prihvataju. To moram da kritikujem, jučer sam to sasvim jasno dao do znanja - kazao je Schmidt.

 

Izjavio je i da je sretan zbog "velike podrške" koju je dobio od građana u BiH. Rekao je i kako se nada da je "konačno probudio donosioce odluka u politici".

 

- Dio budućnosti zemlje u srcu Evrope biće izgubljen ovdje ako se stvari ovako nastave - zaključio je.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 107

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još