'Upoznao sam strane zvaničnike sa svim'

Šteta o prijetnjama: Niko nema prava i ne smije otvoreno mi crtati metu na čelu samo zato što sam pokazao...

Front11.08.22, 21:34h

Šteta o prijetnjama: Niko nema prava i ne smije otvoreno mi crtati metu na čelu samo zato što sam pokazao...
Danima javnost svjedoči orkestriranim beskrupuloznim napadima, uvredama i na kraju otvorenim prijetnjama kojima sam izložen kao pojedinac, građanin i ministar od strane pojedinaca, ali i političkih stranaka

 

 

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta oglasio se na svom Facebook profilu reakcijom prema stranim zvaničnicima povodom sve učestalijih prijetnji i napada od strane pojedinaca i političkih stranaka.

 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

 

Danima javnost svjedoči orkestriranim beskrupuloznim napadima, uvredama i na kraju otvorenim prijetnjama kojima sam izložen kao pojedinac, građanin i ministar od strane pojedinaca, ali i političkih stranaka.


Samo SDA, oni koji 27 godina nisu učinili ništa na rješavanju akutnog problema sa saobraćajem građana Sarajeva, mogu lažno moralisati i pokušati da nas, koji smo posljednje dvije godine, pokrenuli brojne dobre projekte i pozitivne politike, valjaju u svom blatu laži, prevara, zavjera i intriga u kojima se oni najbolje snalaze. 


Potpuno sam svjestan da sam kao javna ličnost podložan kritikama, pa i raznim neistinama i podmetanjima. 


Svoj posao radim krajnje odgovorno u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine. Niko ne može i ne smije spriječiti nadležne institucije da kontroliraju rad bilo kojeg zvaničnika pa tako i mene. 


Ali isto tako smatram da niko nema prava i ne smije zloupotrebljavati institucije, otvoreno prijetiti i crtati mi metu na čelu samo zato što sam pokazao da se neke stvari mogu pokrenuti sa mrtve tačke, da se može raditi prema svjetskim standardima i da se od Sarajeva može praviti metropola kojom ćemo se svi ponositi.


Zlonamjerni napadi i otvorene prijetnje bile su povod da o tome izvijestim strane zvaničnike. Prije par dana o tome sam upoznao ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaela J. Murphya, šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johanna Sattlera i Visokog predstavnika Christiana Schmidta. 


Ovim gradom moraju vladati sloboda i demokratija, ne politika koja nas je unazadila nekoliko decenija i koja je stavila okove duga i netransparentnosti na sve čime se bavila. 
Vjerujem da će stranim zvaničnicima, a pogotovo građanima Sarajeva biti jasnija slika sa čime sve moramo da se nosimo kako bismo konačno mogli još snažnije i odlučnije da radimo za dobrobit svih građana.


Ostvarivanje ideja napretka i razvoja saobraćaja u Kantonu Sarajevo je moja dužnost i obaveza. Trebala je to biti obaveza mojih prethodnika svih ranijih godina, kada ja nisam bio na ovoj poziciji. 


Naravno da neću odustati, uprkos svim pritiscima, zbog svih dobrih stvari koje smo uradili i koje radimo, zbog onih koji to ne mogu podnijeti pa se služe lažima, a pogotovo neću odustati jer građani Sarajeva zaslužuju moderan gradski prevoz i to je moj najveći motiv za rad i promjenu stanja - naveo je ministar Šteta. 

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još