više nije selektor reprezentacije maroka

Vaha dobio otkaz: Ugovor raskinut zbog nesuglasica i neslaganja o načinu na koji...

Sport11.08.22, 15:40h

Vaha dobio otkaz: Ugovor raskinut zbog nesuglasica i neslaganja o načinu na koji...
Halilhodžić je posljednjih mjeseci imao nekoliko svađa s najvećim marokanskim zvijezdama i nekoliko ih je izbacio iz reprezentacije

 

 

 

 

Vahid Halilhodžić i zvanično više nije selektor nogometne reprezentacije Maroka. Informaciju je objavio nogometni savez Maroka.

 

Kako navode, “ugovor s Halilhodžićem raskinut je zbog nesuglasica i neslaganja o načinu na koji bi se najbolje trebala pripremiti reprezentacija za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru”.

 

“S obzirom na nesuglasice između Nogometnog saveza Maroka i izbornika Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti nogometnu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile međusobno razići”, saopćeno je iz Saveza.


Halilhodžić je posljednjih mjeseci imao nekoliko svađa s najvećim marokanskim zvijezdama i nekoliko ih je izbacio iz reprezentacije. Iz Saveza su sada obećali da će Hakima Ziyecha, najveću zvijezdu, vratiti u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo.

 

Ovo je treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to događalo s Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine. Halilhodžić je vodio Maroko u 30 utakmica i upisao 20 pobjeda uz samo tri poraza. Ostavlja reprezentaciju na 22. mjestu FIFA-ine ljestvice.

 

Maroko će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom. Novi izbornik reprezentacije će biti Walid Regragui, a on će potpisati ugovor do 2025. godine.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!