POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

Odmor iz pakla: Unajmio kuću na Jadranu, uplatio i akontaciju, a kada je stigao na adresu, nastala je drama...

Biznis Klub10.08.22, 13:03h

Odmor iz pakla: Unajmio kuću na Jadranu, uplatio i akontaciju, a kada je stigao na adresu, nastala je drama...
Nesretni turista 'kontakt osobi' uplatio je akontaciju od čak nekoliko tisuća kuna, vjerujući da dolazi na luksuzno ljetovanje

 

 

 

Državljanin Rumunjske 23. srpnja putem društvene mreže dogovorio je najam kuće za odmor u Medulinu te je nakon dogovora i rezerviranja apartmana, osobi uplatio akontaciju od nekoliko tisuća kuna.

 


No, kako tvrdi, kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive, piše Dnevnik.hr.


Utvrđuju se sve okolnosti


Policija utvrđuje sve okolnosti događaja. Iz PU istarske ujedno upozoravaju građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.


Policija građanima preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika.


Savjeti policije


Također je potrebno pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.


Ukoliko su u mogućnosti, policija savjetuje građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.


U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!