EKONOMSKE POSLJEDICE MIJENJAJU POGLED

Šokantni podaci: Dvije evropske zemlje sve naklonjenije Putinu? Zelenskog mnogi smatraju negativcem...

Front10.08.22, 10:52h

Šokantni podaci: Dvije evropske zemlje sve naklonjenije Putinu? Zelenskog mnogi smatraju negativcem...
Porast inflacije, prijetnja nestašicom plina i monstruozne cijene smanjuju entuzijazam za Ukrajinu. Dolazi do toga da mnogi ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog vide kao raspirivača sukoba koji sprječava uspostavljanje mira

 

 

 


Podrška predsjedniku Vladimiru Putinu i Rusiji velika je i u Njemačkoj i Austriji, piše kolumnista Gerhard Lehner u austrijskim novinama Wiener Zeitung.


Autor je u članku istaknuo da Moskva u tim dvjema europskim zemljama ima impresivan broj pristaša.


. Ali čemu ova čudna usluga Putinu i Rusiji, koja je posebno velika na njemačkom govornom području? Naravno, Putin impresionira desnicu kritikama na račun ultraliberalne rodne politike, a ljevicu anti-NATO retorikom - napisao je Lehner.


Prema njegovim riječima, među stanovništvom Njemačke i Austrije buja nezadovoljstvo zbog ekonomskih posljedica sankcija Rusiji.


- Porast inflacije, prijetnja nestašicom plina i monstruozne cijene smanjuju entuzijazam za Ukrajinu. Dolazi do toga da mnogi ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog vide kao raspirivača sukoba koji sprječava uspostavljanje mira - navodi se u publikaciji, prenosi srpski portal Alo!.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još