FOTO/ Nakon što mu je FBI upao na imanje

Objavljene slike Trumpove WC šolje: 'Ovako je uništavao dokaze'

Front09.08.22, 17:02h

Objavljene slike Trumpove WC šolje: 'Ovako je uništavao dokaze'
U javnost su procurile fotografije koje prikazuju, tvrde Axios i CNN, kako je Trump povremeno u WC školjku bacao povjerljive dokumente. Maggie Haberman, novinarka New York Timesa i suradnica CNN-a, objavila je fotografije u svojoj knjizi Confidence Man, a slike je ranije objavio i Axios

 

 

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da su agenti FBI-a pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi. "Nakon rada i suradnje s relevantnim vladinim agencijama ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren", rekao je Trump u izjavi.

 

Trump nije rekao zašto je izvršen pretres. "Mar-a-Lago je trenutno pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a", izjavio je Trump. “Čak su provalili u moj sef.”

 

Istraga o dokumentima

 

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u aprilu izvor upoznat s tim pitanjem. Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u februaru obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

 

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije. Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to "običnim i rutinskim procesom".

 

Procurile fotografije

 

U javnost su procurile fotografije koje prikazuju, tvrde Axios i CNN, kako je Trump povremeno u WC školjku bacao povjerljive dokumente. Maggie Haberman, novinarka New York Timesa i saradnica CNN-a, objavila je fotografije u svojoj knjizi Confidence Man, a slike je ranije objavio i Axios.

 

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još