ODLUKA NAČELNIKA

U subotu, 6. avgusta, u Grudama Dan žalosti povodom okrutnog ubistva Velimira Bušića i Mate Grizelja

Hronika05.08.22, 18:51h

U subotu, 6. avgusta, u Grudama Dan žalosti povodom okrutnog ubistva Velimira Bušića i Mate Grizelja
Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti

 

 


Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj proglasio je 6. kolovoza 2022. godine Danom žalosti na području te općine, povodom okrutnog ubojstva Velimira Bušića i Mate Grizelja.


Kako su navodi u odluci, Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Grude te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina.


Nadalje, na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti.


Uz to, elektronski i drugi mediji s područja Općine Grude dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti.


Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak u dva sata poslije ponoći u mjestu Gorica u općini Grude, ubijene su dvije i ranjene još dvije osobe.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!