Julian Reilly na Twitteru

Oglasila se i Ambasada Velike Britanije: Objavili šta misle o radu Christiana Schmidta

Front26.07.22, 19:05h

Oglasila se i Ambasada Velike Britanije: Objavili šta misle o radu Christiana Schmidta
Politika Velike Britanije prema BiH je nepromijenjena, saopćeno je iz Britanske ambasade

 

 

 

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly poručio je da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja u potpunosti podržavati visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i ključnu ulogu Ureda visokog predstavnika.

 

Tim povodom danas se na Twitteru oglasio i britanski ambasador Reilly.

 

- Politika Velike Britanije prema BiH je nepromijenjena: podrška napretku ka suverenoj, stabilnoj i inkluzivnoj demokratiji. Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja u potpunosti podržavati visokog predstavnika i ključnu ulogu OHR-a u BiH, naveo je ambasador Reilly.

 

Iz OHR-a su saopćili da je visoki predstavnik Schmidt danas primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Velike Britanije u BiH Reillyja, ali nisu otkrili detalje njihovog razgovora.

 

Uporedo s tim, američki State Department je danas za Glas Amerike najavio da će podržati odluke koje visoki predstavnik u BiH donese.

 

“Odluke o korištenju Bonskih ovlasti daju se isključivo visokom predstavniku. On će izabrati hoće li, kada i kako ih koristit”, poručio je glasnogovornik State Departmenta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još