U gašenju učestvuju kanadri, helikopteri, vatrogasne ekipe...

Veliki požar na Blidinju i dalje se širi, ugrožena vikend naselja i planinarski dom

Hronika24.07.22, 12:38h

Veliki požar na Blidinju i dalje se širi, ugrožena vikend naselja i planinarski dom
Helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske imao je sveukupno 57 bambija u dva termina leta, kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 20 preleta, a helikopter OS BiH 12 bambija

 

 

 

Požar na Čvrsnici zbog nepristupačnog terena, jake vegetacije, visokih temperatura i vjetra, unatoč zračnim snagama, i dalje se širi gustom borovom šumom i niskim rastinjem te stvara nove požarne linije praćene otvorenim plamenom.

 

Tijekom dana i noći na terenu je bilo oko 90 vatrogasaca profesionalnih i dobrovoljnih te 20-ak mještana, izvijestili su u nedjelju iz Federalne uprave civilne zaštite.

 

U gašenju požara sudjelovali su: PVP Tomislavgrad, PVP Posušje, DVD Rakitno, HGSS Posušje, GSS Široki Brijeg, DVD Tihaljina, PVP Široki Brijeg, PVP Mostar, zatim pripadnici šumarija Posušje i Tomislavgrad, kao i pripadnici CK Općine Posušje i CK Zapadnohercegovačke županije, helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, te helikopter OS BiH.

 

Helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske imao je sveukupno 57 bambija u dva termina leta, kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 20 preleta, a helikopter OS BiH 12 bambija.

 

Upozorava se kako je ugrožen Park prirode Blidinje, kao i vikend naselja, te Planinarski dom Masna Luka.

 

U popodnevnim satima potrebna je zračna pomoć više helikoptera OS BiH, helikoptera Helikopter servisa Vlade Republike Srpske, kao i kanadera Republike Hrvatske.

 

Istodobno, u općini Grude u Višnjici gorjela je trava i nisko rastinje u blizini nenaseljenih kuća, pri čemu je jedna izgorjela.

 

I Vatrogasna jedinica grada Široki Brijeg imala je dvije intervencije na gašenju požara, i to na na lokalitetima Trn i Babiću gdje je opožareno oko dulum trave.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!