Privatna veselja su najunosnija

I Šerif Konjević je kralj bakšiša, kite ga eurima oko glave i pojasa: Pjevači na svadbama zarade za stan, ovo su najplaćeniji...

Showbizz24.07.22, 11:57h

I Šerif Konjević je kralj bakšiša, kite ga eurima oko glave i pojasa: Pjevači na svadbama zarade za stan, ovo su najplaćeniji...
Pjevač Darko Lazić je već neko vrijeme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 eura za veče, i to bez dijeljenja sa ostalim muzičarima

 

 

Poznato je da estradne zvijezde najviše novca zarađuju na privatnim veseljima, posebno na svadbama, krštenjima, proslavama punoljetstva... Neki od njih za noć zarade i po nekoliko desetina hiljada eura. Mnogi bi rekli "blago njima"...


Romske svadbe su svakako jedne od najisplativijih kada je bakšiš u pitanju, u šta smo imali prilike više puta da se uvjerimo ne samo po priči pjevača koji su na njima pjevali, već i po snimcima kojih na YouTubeu ima onoliko.

 

Ono što je posebno zanimljivo, na privatnim veseljima pjevači osim pjevanja izvode i čitave performanse kako bi oduševili domaćina i prisutne goste, dok novčanice padaju kao kiša.

 

Pjevač Darko Lazić je već neko vrijeme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 eura za veče, i to bez dijeljenja sa ostalim muzičarima.

 

"Često sam pjevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveći novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 eura bakšiša za jedno veče! Bilo je tu i više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari", ispričao je Darko.

 

Prije nekoliko godina na YouTubeu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pjevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 eura, za samo nekoliko minuta. A pjevač je to i sam potvrdio u jednoj emisiji.

 

„Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovjek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pjevače… Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sjećam se baš tačno. I kaže meni: ‘Otpjevaj mi pjesmu ‘Njen oproštaj“, i ja kako sam počeo da pjevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 eura. I stvarno nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. To se sve podijelilo na nas sve, nisam ja samo uzeo“, ispričao je Ljuba tada.

 

Radiša Trajković Đani poznat je kao neko ko podiže atmosferu do usijanja, a posebnu motivaciju za to ima naročito u dijaspori, gdje dobija najveći bakšiš.

 

Kako se spekulisalo, Đani je za otpjevanu pjesmu „Najjači“ za pet minuta dobio čak 15.000 eura.

 

"Publika je malo dalje od bine u klubu u kom smo nastupali, pa nema klasičnog bakšiša. Vidio sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovjek prođe. Nisam mislio da prilazi da da bakšiš jer to nije pravilo u tom klubu. Čovjek mi je mahnuo, ja sam prišao i vidio da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam vidio koliko ima. Poslije, kada smo brojali, kolege kažu: 'Care, za pjesmu si dobio 30.000 dolara'. Mislio sam da se šale, pa sam prebrojao. Poslije mi kaže čovjek iz obezbjeđenja da je to naš čovjek, 11 godina živi u Americi i to mu je omiljena pjesma", ispričao je Đani svojevremeno, a svi se sjećaju jedne proslave na kojoj je Đani pio alkohol iz cipele.

 

Saša Matić je jednom prilikom, kako je sam i otkrio, uzeo 2.000 eura za dva minuta.

 

"To sam skoro otkrio, najveći bakšiš za pet minuta pjevanja, došao sam gost u jedan klub u Beogradu, bio je tu Zoran Šijan, tražio je od mene da otpjevam 'Dva galeba bela', i ja sam otpjevao tu pjesmu i vratio sam mikrofon Vladi Stojanoviću koji tada svirao i pjevao tamo, i dobio sam 2.000 maraka", ispričao je pjevač svojevremeno i otkrio šta je uradio sa zarađenim novcem:

 

"Ja onda kažem Vladi, 'Da ti dam samo ovo', a on meni 'Pa je l' ti znaš koliko je to para', ja kažem 'znam, 2.000 maraka', 'I ti to meni vraćaš sad' kaže on meni... 'Sale, mene da su pitali da pjevam tu pjesmu, ja ne bih znao, ostavi te pare i kad završim idemo u restoran da jedemo' i tako smo sve riješili", ispričao je pjevač u emisiji "Premijera - Vikend specijal".

 

Tea Tairović je od nedavno "kraljica bakšiša". Svaki put kada izvodi svoj hit "Hajde" na veseljima nastupi prava pometnja, a svemu doprinosi i njen zavodljivi trbušni ples. Internet je pun klipova na kojima Tea pored mikrofona drži i novčanice u ruci, a jednom prilikom je navodno uzela čak 14.000 eura na jednoj svadbi.

 

"Tea je imala tezgu na romskoj svadbi u Berlinu. Kada je zapjevala 'Hajde' svi su skočili i počeli da je kite eurima! Ruke su joj bile pune para. Svi su naručivali samo tu njenu pjesmu. Brojao sam, otpjevala je 'Hajde' 47 puta", ispričao je jednom prilikom očevidac.

 

Šerif Konjević takođe je proglašen za jednog od estradnog kralja bakšiša. Naime, kako se pričalo, on je na jednoj svadbi zaradio 30.000 eura. U prilog tome ide i video na kojem se vidi kako je pjevač okićen eurima. Gosti su mu novčanice stavljali oko glave i oko pojasa, pa je tako Konjević bio pretrpan novčanicama, da ni sam nije znao koliko para ima oko sebe.

 

Pjevačica Aleksandra Mladenović je prije tri godine nastupala na jednoj rođendanskoj žurki, gdje je prema pisanju srpskih medija, uzela bakšiš od 5.000 eura.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još