VIDEO/ Putni pravac od velike važnosti za KS i FBiH

Dokle se stiglo u izgradnji Prve transferzale: Pripremni radovi za tunel Kobilja Glava počeli prošli mjesec

Biznis Klub23.07.22, 14:42h

Dokle se stiglo u izgradnji Prve transferzale: Pripremni radovi za tunel Kobilja Glava počeli prošli mjesec
Projekt se provodi u skladu sa procedurama EBRD-a, a rok za izgradnju obje sekcije je dvije godine od početka radova. Vrijednost ugovora je 31.107.281,36 EUR-a, bez PDV-a

 

 

Pripremni radovi su uvod u izgradnju tunela Kobilja Glava počeli su prošli mjesec. Tunel je od velike važnosti i za Kanton i Federaciju BiH. Njegovom izgradnjom dobićemo sigurnost, rasterećenje gužvi u saobraćaju, kao i kvalitetniju povezanost sa ostalim kantonima.

 

Tunel koji će biti izgrađen kao nastavak na dionicu Prve transverzale, sastojat će se od dvije cijevi, a u njemu će biti ugrađena najsavremenija oprema.

 

prva-transverzala-cesta-gradnja

 

Nakon završetka pripremnih radova, radovi na projektu izgradnje tunela Kobilja Glava bit će u dvije sekcije – Sekcija 1 koja podrazumijeva izgradnju tunela Kobilja Glava i Sekcija 2 koja uključuje izgradnju trase i kružnog toka za povezivanje Prve transverzale, tunela Kobilja Glava s magistralnim putem M-18 u naselju Hotonj.

 

prva-transverzala-gradnja-cesta

 

Projekt se provodi u skladu sa procedurama EBRD-a, a rok za izgradnju obje sekcije je dvije godine od početka radova. Vrijednost ugovora je 31.107.281,36 EUR-a, bez PDV-a.

 

 

(sa-c.net, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još