Top 100 udruženja koja dobijaju najviše novca

Ko dobija pare iz budžeta? Najviše za SDA, a evo koga sve još masno plaćamo!

Front20.07.22, 11:33h

Ko dobija pare iz budžeta? Najviše za SDA, a evo koga sve još masno plaćamo!
U nastavku pogledajte proširenu listu, tj. Top 100 udruženja koja su 2021. godine dobile najviše sredstava iz budžeta, a ukupno 44.977.604 KM

 

 

9.576 udruženja Federacije BiH povuklo je iz budžeta 113,6 miliona KM, podaci su Finansijsko-informatičke agencije u Federaciji BiH, koje je Akta.ba objavila.

 

Najvećim dijelom se finansiraju iz budžeta sa lokalnog nivoa, a najviše novca iz budžeta dobijaju političke stranke, sportski klubovi, boračke organizacije i vjerske zajednice. 

 

Kao i svake godine, na vrhu liste nalaze se političke organizacije. Tako je i 2021. godine najviše novca iz budžeta "izvukla" SDA Sarajevo i to preko tri miliona KM. Slijedi je FK Velež sa 2,4 miliona KM, te stranke HDZ BiH sa 2,1 milion KM I SDP BiH 1,7 miliona KM.

 

Na listi se u proteklih nekoliko godina pojavljuju uglavnom ista udruženja, ali i strana predstavništva. Između ostalih tu su Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska - Predstavništvo TRT u BiH koje je povuklo iz budžeta 909.626 KM, ali i Bosansko-Hercegovačka željeznička javna korporacija osnovana za zajedničku dobrobit Federacije BiH i Republike Srpske kako bi uspostavila institucionalizovanu saradnju među entitetima.

 

Značajna sredstva dobio je veliki broj boračkih udruženja i saveza, a za razliku od prethodnih godina, na ovogodišnoj listi uglavnom dominiraju sportska udruženja.

 

U nastavku pogledajte proširenu listu, tj. Top 100 udruženja koja su 2021. godine dobile najviše sredstava iz budžeta, a ukupno 44.977.604 KM.

 

udruzenja-budzet-1

 

udruzenja-budzet-2

 

udruzenja-budzet-3

 

udruzenja-budzet-4

udruzenja-budzet-5

 

udruzenja-budzet-6

 

udruzenja-budzet-7

 

udruzenja-budzet-8

 

udruzenja-budzet-9

 

udruzenja-budzet-10

 

(Akta.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još