VIDEO/ Iza ovoga stoji nauka

Bizarni trikovi da brže doživite orgazam: Dobro jaje, kafa, čarape

DEPO PLUS20.07.22, 08:51h

Bizarni trikovi da brže doživite orgazam: Dobro jaje, kafa, čarape
Da bi razjasnili stvari, novinari The New York Posta su naučno provjerili šta je mit, a šta istina

 

 

Svi smo vidjeli savjete na internetu o tome koje poze treba da koristimo da bismo dostigli vrhunac i koja hrana je dobar afrodizijak.

 

Ali koji savjet funkcioniše, a šta je samo onlajn mit?

 

Da bi razjasnili stvari, novinari The New York Posta su naučno provjerili šta je mit, a šta istina. Nas je najviše začudio prvi – da li čarape ubrzavaju dostizanje orgazma.

 

Obucite čarape

 

Već duže vrijeme se priča da će seks biti mnogo bolji ako ne izujete čarape.

 

Istraživači sa Univerziteta Groningen odlučili da testiraju ovu tvrdnju skenirajući mozgove parova tokom seksualne stimulacije, sa i bez čarapa.


Njihovi nalazi sugerišu da je veća vjerovatnoća da ćete dostići orgazam ako imate topla stopala.

 

Doduše, studija je bila jako mala (uključila je samo 13 parova), ali teorija koja stoji iza nje izgleda da pije vodu.

 

Nauka je odavno znala za moćnu vezu između našeg uma i naših genitalija. Ta veza znači da bilo koja vrsta stresa ili nelagode može zaustaviti dotok krvi u naše donje dijelove tijela, čineći orgazam manje vjerovatnim.

 

Dakle, potrudite se da nemate hladne ekstremitete tako što ćete obući neke čarape, prije nego što počnete sa seksom.

 

Dobro jaje

 

„Metoda sa žumancetom“ je najnoviji trend koji je postao viralan na TikTok-u i koliko god to čudno zvučalo, utemeljen je na zdravom razumu.

 

Nemojte da vas odvrati ni ime – ovaj trik ne uključuje razbijanje jajeta nad vašim partnerom. Umjesto toga, koristi žumance samo kao analogiju za objašnjenje kako pravilno zadovoljiti vulvu.


U snimku koji je sakupio preko 13 miliona pregleda, žena palcem nježno dodiruje sirovo žumance, pokazujući da, kada primijeni čak i najmanji pritisak, žumance odmah pukne. Ovdje je poenta da priđete klitorisu kao žumancetu, da pažljivo pokušate da izbjegnete pucanje.

 

Klitoris ima oko osam hiljada nervnih završetaka, što ga čini nevjerovatno osjetljivim na pretjeranu stimulaciju.

 

 

Kafa prije seksa

 

Prošle godine, trik koji je sugerisao da ispijanje kafe direktno prije seksa pojačava orgazam, postao je viralan na TikToku. Činilo se da teorija koja stoji iza toga proizilazi iz ideje da je kofein vazodilatator (što u suštini znači da uzrokuje širenje krvnih sudova, što kasnije omogućava da više krvi teče kroz njih), i tako može pomoći u povećanju dotoka krvi do genitalija, čime se povećava šansa za jačim orgazmom.


Zanimljivo je da efekat kofeina na krvne sudove varira. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok oni u stomaku imaju tendenciju da se šire. Dodajte ovo efektu na mozak kao stimulans, i možda ćete primijetiti povećan broj orgazama, prenosi nypost.com.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!