U cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prevozu

U tramvajima postavljen video nadzor! Šteta: Ovo će omogućiti brže reakcije MUP-a KS

Hronika16.07.22, 19:36h

U tramvajima postavljen video nadzor! Šteta: Ovo će omogućiti brže reakcije MUP-a KS
'Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen video nadzor', rekao je ministar saobraćaja Adnan Šteta

 

 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u cilju povećanja sigurnosti putnika u javnom prevozu pokrenulo niz projekata.  

 

"Pored toga što je danas stigao još jedan novi sarajevski trolejbus, zadovoljan sam što mogu reći da je u svim tramvajima postavljen video nadzor", rekao je ministar saobraćaja Adnan Šteta.  

 

Na osnovu svih istraživanja koje je sprovelo Ministarstvo saobraćaja i direktnih razgovora sa građanima, jedan od tri najveća problema sa kojima se građani susreću je sigurnost u javnom prevozu. 

 

"Očekujemo da će video nadzor doprinijeti i bržim reakcijama MUP-a KS u rješavanju svih situacija, od zaštite naših građana, uništavanja vozila i imovine svih nas do pronalaska onih koji čine prekršaje", dodao je ministar Šteta.  

 

Kako je istakao ministar Šteta, sa ciljem kvalitetnije usluge javnog prevoza, u toku je realizacija nekoliko projekata koji se tiču digitalizacije i modernizacije javnog prevoza. 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!