FOTO/ Općina Novo Sarajevo prepoznala trud i talent mlade sportistkinje

Načelnik Tanović uručio novu opremu Aji Basarić, državnoj reprezentativki u streljaštvu

Hronika14.07.22, 15:27h

Načelnik Tanović uručio novu opremu Aji Basarić, državnoj reprezentativki u streljaštvu
Općina Novo Sarajevo se trudi da prati i podržava vrhunski sport i iskreno se nadamo da će ova naša donacija, oprema koju smo uručili Aji pomoći da se uspjeti plasirati na Olimpijske igre, što je njen krajnji cilj, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao da je Općina za ove namjene obezbijedila sredstva od 9.000 KM

 

 


Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović danas je u zgradi Općine upriličio prijem za Aju Basarić, državnu reprezentativku u streljaštvu.

 

Aja je višestruka državna prvakinja, pobjednica lige i KUP-a BiH za kategorije kadetkinja, juniorki i seniorki u streljaštvu, a nastanjena je na području općine Novo Sarajevo.

 

Općina Novo Sarajevo je prepoznala trud i talenat ove mlade sportistkinje, te podržala njen rad obezbijedivši sredstva za nabavku kvalitetne opreme i najsavremenije puške za streljaštvo kako bi Aja mogla na adekvatan način trenirati i nastupati na velikim međunarodnim takmičenjima.

 

streljastvo-oprema

 

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović ovom prilikom uručio je opremu bh. reprezentativki, te poželio njoj i njenim trenerima sreću i uspjeh na svim slijedećim takmičenjima.


– Općina Novo Sarajevo se trudi da prati i podržava vrhunski sport i iskreno se nadamo da će ova naša donacija, oprema koju smo uručili Aji pomoći da se uspjeti plasirati na Olimpijske igre, što je njen krajnji cilj, istakao je načelnik dr. Tanović, te dodao da je Općina za ove namjene obezbijedila sredstva od 9.000 KM.

 

U svom obraćanju Aja Basarić zahvalila se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku na podršci koju pružaju sa ciljem afirmacije ovog sporta, budući da Aja trenira u najtrofejnijem streljačkom klubu „Sarajevo“.


– Prije dvije godine učestvovala sam na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u streljaštvu, te sam na tim takmičenjima ostvarila svoje rekordne rezultate. Uz podršku svojih trenera i Općine Novo Sarajevo dobila sam novu opremu i pušku što mi je bilo neophodno da moju rezultati budu još bolji i da napredujem u ovom sportu, kazala je Aja.

 

Uručena oprema sastoji se od streljačke jakne, pantalona, čizama i puške sa pratećom opremom.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!