DOBRE ILI LOŠE VIJESTI

Sve poskupljuje, ali jedan artikl drastično je pojeftinio... A uskoro bi mogao mnogima trebati

Biznis Klub05.07.22, 10:18h

Sve poskupljuje, ali jedan artikl drastično je pojeftinio... A uskoro bi mogao mnogima trebati
U moru nezaustavljivih poskupljenja, jedan artikl je posve suprotno - drastično pojeftinio. Na njega smo gotovo zaboravili, a sudeći po prognozama stručnjaka, mogao bi uskoro postati (ponovo) vrlo tražen

 

 

 

 

Cijene mjesecima skaču, gotovo da nema usluge i/ili proizvoda koji nisu poskupjeli, čak su i kese u prodavnicama duplo skuplje nego što su donedavno bile...


O cijenama osnovnih životnih namirnica da i ne govorimo, već sada dosežu astronomske visine i nema naznaka da će se uskoro zaustaviti. Zbog cijena goriva i energenata vlada panika i na svjetskom trežištu, što je za građane Bosne i Hercegovine dodatni razlog za strah od predstojeće zime i grijne sezone.


Međutim, u moru nezaustavljivih poskupljenja, jedan artikl je posve suprotno - drastično pojeftinio. Na njega smo gotovo zaboravili, a sudeći po prognozama stručnjaka, mogao bi uskoro postati (ponovo) vrlo tražen.


Radi se o antigenskom testu koji se može kupiti u apotekama. Još prije nekoliko mjeseci najjeftiniji test koji se mogao kupiti u bh. apotekama koštao je oko 8,20 KM. Sada je njegova cijena skoro tri puta manja, pa će ga oni kojima zatreba i potraže ga u nekoj od sarajevskih apoteka, platiti tek nešto više od 3 KM!

test-korona

Mnogi se s pravom pitaju zašto je sve donedavno cijena antigenskog testa bila znatno veća i to u vrijeme kada je, zbog zaštite zdravlja stanovništva, ovaj vid testiranja trebao biti maksimalno jeftin i dostupan svima?!

 


(DEPO PORTAL/ad)  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još