ZNAMO ŠTA JE PRIVUKLO PREDATORA

'Turisti prave fatalnu grešku': Iskusni ronilac otkriva šta se desilo u Hurgadi, prije nego što ajkula napala ženu...

Hronika02.07.22, 20:56h

'Turisti prave fatalnu grešku': Iskusni ronilac otkriva šta se desilo u Hurgadi, prije nego što ajkula napala ženu...
Sve se dogodilo sinoć oko 19 časova, u vremenu kada je uveliko zabranjeno kupanje u ovom dijelu mora

 

 

 

U blizini poznatog egipatskog ljetovališta Hurgade, jedna žena je preminula nakon što ju je u Crvenom moru napala ajkula. Ronilac Radenko Čalić, koji se trenutno nalazi u ovom poznatom letovalištu kaže da je nesrećnu ženu najverovatnije ujela tigar ajkula.


- Budući da je ajkula ženi odgrizla ruku i nogu, po stepenu povreda možemo da pretpostavimo da se radi o mako ili tigar ajkuli. Prevezena je u bolnicu ali, je ubrzo preminula - kaže Radenko.


On dodaje da se cijeli incident dogodio sinoć oko 19 časova, u vremenu kada je uveliko zabranjeno kupanje u ovom dijelu mora, piše Blic.


- Koliko sam čuo, ona je bila u plićaku i ronila je.


Čalić kaže za "Telegraf" da je u više navrata ukazivao na veliki problem koji je najvjerovatnije i doveo do tragičnog ishoda.


- Turisti bacaju hranu koja privlači predatore i to je sa razlogom zabranjeno. Nedovno su se u ovim vodama pojavile i velike tune koje ribari love. Pretpostavljano da su tada ribari čistili ribu koju su ulovili i bacali iznutrice u vodu i da je to privuklo ajkulu - objašnjava.


On kaže da se u maju u Egiptu dogodio sličan incident.


- Jednom roniocu je tigar ajkula odgrizla rame i on je preminuo - kaže Radenko.


U međuvremenu se na Internetu pojavio i snimak incidenta, na kom se vidi kako ljudi sa doka gledaju napad i viču nešto ženi, međutim niko od njih se nije usudio da uđe u vodu. Voda oko žene je sve vrijeme bila crvena od krvi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još