budite oprezni

U toku radovi na Stojčevcu, ali na poznatom izletištu puno je djece: Uočena zmija!

Hronika01.07.22, 08:12h

U toku radovi na Stojčevcu, ali na poznatom izletištu puno je djece: Uočena zmija!
Ono što je sigurno jeste da nadležni hitno moraju reagirati i učiniti nešto, jer dvadesetak metara od lokacije gdje je zmija uočena nerijetko se igraju djeca

 

 

 

Na ilidžanskom izletištu Stojčevac u toku su radovi - piše Hayat

 


Još u aprilu prihvaćeno je idejno rješenje za uređenje ovog izletišta kada je najavljen  i sadržaj koji će za posjetitelje obogatiti ovu lokaciju.

 

Do posljednjeg rata jedna od omiljenih izletišta u Sarajevu ostalo je poznato i po Titovoj vili privlačilo je veliki broj ljudi. Tokom rata je bilo mjesto teških borbi. Tada je devastirano, a devastacija je nastavljena i nakon rata.



Ranije je procijenjeno je da će radovi koštati više od 900.000 KM, kao problem za utvrđivanje konačne cijene navedeno je neprekidno poskupljenje građevinskog materijala.

 

No, iako su radovi u toku posjetioci posjećuju Stojčevac u želji za svježim zrakom i prirodom. Na našu adresu pristiglo je upozorenje o opasnosti koja vreba za sve posjetioce a posebno djecu. Naime, kako nam je kazao jedan od čestih posjetilaca tokom izvođenja radova, kopanja, ravnanja… na ovoj lokaciji pojavio se veliki broj zmija.  

 

Ono što je sigurno jeste da nadležni hitno moraju reagirati i učiniti nešto, jer dvadesetak metara od lokacije gdje je zmija uočena nerijetko se igraju djeca.

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!