petkom, subotom i nedjeljom

Iz Sarajeva nakon gotovo deset godina prekida krenuo voz za Ploče

Hronika01.07.22, 07:57h

Iz Sarajeva nakon gotovo deset godina prekida krenuo voz za Ploče
Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, a povratna 41,10 KM

 

 

 

Sezonski brzi voz krenuo je jutros na promotivnu vožnju sa Željezničke stanice Sarajevo za Ploče nakon gotovo deset godina prekida.

 

Talgo voz će na liniji Sarajevo – Ploče – Sarajevo saobraćati od danas do 11. septembra petkom, subotom i nedjeljom.

 

Polazak voza iz Sarajeva je u 07.15 sati, a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak voza iz Ploča planiran je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

 

Iz JP "Željeznice FBiH" podsjetili su putnike da su dužni kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati i na blagajni dostaviti - ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša. Takav postupak vrijedi i prilikom kupovine onlajn karata.

 

Napominju da je ta procedura je obavezna s ciljem efikasnije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku granice između BiH i Hrvatske u Čapljini.

 

Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

 

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, a povratna 41,10 KM.

 

Iz Željeznica FBiH su ranije saopćili da putnicima nude i niz povlastica, popuste kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika, kao i povlastice za studente, penzionere, osobe starije od 60 godina života, novinare i ratne vojne invalide.

 

Sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo-Ploče postignut je sredinom juna u Zagrebu na sastanku predsjednika uprave - generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i predsjednika uprave „HŽ putnički prevoz“ Željka Ukića.

 

(Fena/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još