Muzička legenda

Halid Bešlić nakon operacije: Posljednjih dana me gušilo, sada sam dobro, zdravlje mi je na prvom mjestu

Lifestyle30.06.22, 18:03h

Halid Bešlić nakon operacije: Posljednjih dana me gušilo, sada sam dobro, zdravlje mi je na prvom mjestu
Halid ističe veliku zahvalnost liječnicima Mirsadu Kacili i Saši Lukiću te kompletnom medicinskom osoblju

 

 

Dobro se osjećam i 24 sata poslije operacije sam u svojoj kući – rekao je Halid Bešlić za Faktor nakon što mu je u utorak u Sarajevu ugrađen stent.

 

Muzičkoj legendi i jednom od najpopularnijih pjevača u regiji u Centru za srce Sarajevo je ugrađen stent. Operaciju su uradili prof. dr. Mirsad Kacila, direktor Centra za srce i prim. dr. Saša Lukić.

 

- Odmaram sa svojom Sejdom i porodicom. Moram biti odgovoran prema sebi i paziti se. Moram malo promijeniti režim života i ishrane. Na vrijeme sam reagirao i otišao kod ljekara. Posljednjih par mjeseci teško sam disao i nisam znao što je u pitanju. I tako su prolazili dani. Posljednjih par dana počelo me gušiti i kada sam rekao doktoru Kacili, naredio mi je odmah da dođem. Za dva sata su ustanovili koji je problem i uslijedila je brza operacija. Sve je urađeno na visokom nivou kao da sam se operisao u Njemačkoj – kaže Bešlić.

 

Halid ističe veliku zahvalnost liječnicima Mirsadu Kacili i Saši Lukiću te kompletnom medicinskom osoblju.

 

- Stalno ću se konsultovati s njima i slušati savjete. Ništa ne prepuštam slučaju. Zdravlje je na prvom mjestu. Narednih mjeseci više vremena ću provoditi u prirodi i bez stresa koji je okidač mnogih loših stvari – nastavlja jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike na Balkanu.

 

Bešlić bez muzike teško može zamisliti svoj život i od jeseni za vjernu publiku priprema istinske muzičke spektakle.

 

- Čim se oporavim, nastavljam sa koncertnim aktivnostima. Na jesen krećemo na veliku regionalnu turneju u sklopu koje ću održati i tri velika koncerta - Zagreb, Beograd i Sarajevo u kojem pjevam 11. marta 2023. godine. Bit će to pravi spektakl u glavnom gradu BiH, i to u Zetri – kaže na kraju Halid.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!