Nakon sastanka premijerke Srbije i premijera Crne Gore

Brnabić: Nadam se da ulazimo u razdoblje jako dobrih odnosa; Abazović: Mi smo ovdje kako bi okrenuli novi list

Front29.06.22, 13:29h

Brnabić: Nadam se da ulazimo u razdoblje jako dobrih odnosa; Abazović: Mi smo ovdje kako bi okrenuli novi list
Premijerka Srbija pozvala je Abazovića da se Crna Gora još danas priključi inicijativi Otvoreni Balkan

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je danas, nakon sastanka s crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, kako se nada da će nakon njegovog posjeta Beogradu "biti resetirani odnosi" između dvije zemlje i da će Srbija i Crna Gora ući u razdoblje jako dobrih odnosa.

 

"Veoma nam je značajan ovaj posjet, nadam se da ćemo uspjeti ovim posjetom postići ono što znam da oboje želimo kao predsjednici vlada, a to je da resetiramo odnose između Srbije i CG i da uđemo u eru zaista jako dobrih i najboljih mogućih odnosa", istaknula je Brnabić na konferenciji za medije s Abazovićem.

 

Naglasila je da ni Srbija ni Crna Gora nemaju nikog bližeg, ni u politici, niti ekonomski, niti u smislu građana dvije zemlje. Poručila je da će Srbija biti otvorena za rješavanje svih otvorenih pitanja i unapređenje političkih i ekonomskih odnosa.

 

Premijerka Srbija pozvala je Abazovića da se Crna Gora još danas priključi inicijativi Otvoreni Balkan, prenosi Radiotelevizija Srbije.

 

"Želim da zahvalim Abazoviću na tome što je nekako čista srca pristupio tome da vidi koje su beneficije inicijative OB i bio na sastanku u Ohridu. Ponudila sam da damo sve informacije o toj inicijativi i kalkulacijama koje imamo oko koristi koje OB donosi našim građanima, uz zamolbu i poziv da se još danas priključe inicijativi OB", poručila je Brnabić.

 

„Što se tiče energenata, tu postoji ogroman potencijal za suradnju u budućnosti", rekla je ona i dodala da su posebno zanimljivi projekti između Srbije, CG i BiH u hidro sektoru, pošto tu postoje značajni potencijali, koje treba iskoristiti, kako bi se povećali energetski kapaciteti.

 

"Mi smo ovdje kako bi okrenuli novi list i podigli naše političke i ukupne odnose na najvišu razinu", poručio je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

 

On je istaknuo da će politika njegove vlade biti ista i s drugima u regiji, te dodao kako je neprirodno da dvije tako bliske zemlje imaju šum u komunikacijama.

 

"To znači da smo spremni svakom otvorenom pitanju pristupiti odgovorno i zatvaramo ih u korist građana Srbije i Crne Gore", rekao je Abazović.

 

On je izrazio uvjerenje da je nastupio trenutak kada se neke stvari trebaju prevladati obostrano i da će se to zajedno uraditi jer nema pitanja važnijeg od odnosa dvije zemlje i nema pitanja koje se ne može riješiti ako ima dobre volje.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!