INFORMIŠITE SE PRIJE POLASKA

Hrvatska granična policija pooštrava mjere pri ulasku, kazne vrtoglave - čak i do 25.000 KM!

Hronika27.06.22, 10:15h

Hrvatska granična policija pooštrava mjere pri ulasku, kazne vrtoglave - čak i do 25.000 KM!
Iz Granične policije savjetuju da se koriste i drugi granični prijelazi da bi se relaksirali Doljani i smanjile gužve

 

 


Turisti su jedva dočekali relaksirane kovid-mjere i provjere na granicama. To znači i kraća čekanja, na šta se svakoga ljeta turisti žale.

 


Ljetne gužve kakve smo znali bilježiti još nisu počele. Doljani su jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u ovom dijelu naše zemlje. Na prelazak granice sa susjednom Hrvatskom znalo se čekati i po dva i pol sata.


Stoga iz Granične policije savjetuju da se koriste i drugi granični prijelazi da bi se relaksirali Doljani i smanjile gužve.


- Važno je napomenuti da osim Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani imamo i MGP Bijača, MGP Gabela, MGP Zvirići, MGP Crveni grm i MGP Orahovlje - ističe Kristijan Markić, inspektor za graničnu kontrolu jedinice GPBiH Doljani.


Republika Hrvatska postrožila je mjere kada je riječ o unosu roba u tu zemlju. Ranije su sankcionirali unos većeg broja cigareta i duhanskih proizvoda, sada je lista zabranjenoga još veća. Unos mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda potpuno je zabranjen, dok, primjerice, ribu, med, jaja možete prenijeti tek u određenoj količini.


Prije puta valja se informirati što se i u kojoj mjeri može prenijeti preko granice, jer su kazne vrtoglave. Za neke prekršaje, poput neprijavljivanja robe, čak i do 25.000 maraka.

 

(Federalna.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još