VIDEO/ Samit u Njemačkoj

Pogledajte kako su se svjetski čelnici rugali Putinu na ručku: Da jašemo konja bez majice kao on?

Front26.06.22, 17:32h

Pogledajte kako su se svjetski čelnici rugali Putinu na ručku: Da jašemo konja bez majice kao on?
Kanadski premijer Justin Trudeau predložio je da "pričekaju službenu sliku prije nego što se skinu", ali onda je Johnson dobacio da "moraju pokazati da su čvršći od Putina"

 

 

Svjetski čelnici ismijavali su imidž Vladimira Putina na ručku G7, šaleći se o tome trebaju li se skinuti do rukava - ili čak i skroz, prenosi AFP.

 

“Jakne na sebi? Skinuti jakne? Skidamo li kapute?” upitao je Boris Johnson dok je sjedao za stol u bavarskom dvorcu Elmau, gdje je kancelar Olaf Scholz bio domaćin summita sedam moćnih demokracija.

 

Kanadski premijer Justin Trudeau predložio je da "pričekaju službenu sliku prije nego što se skinu", ali onda je Johnson dobacio da "moraju pokazati da su čvršći od Putina".

 

Osvrnuli su se i na Putinovu fotografiju iz 2009. na kojoj jaše na konju bez majice. "Jahanje je najbolje", rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još