VIDEO/ Krvavi pir uoči Parade ponosa

Stravična pucnjava u Oslu, pojavio se prvi snimak: Napadač ispaljuje kišu metaka u gay klubu

Hronika25.06.22, 09:28h

Stravična pucnjava u Oslu, pojavio se prvi snimak: Napadač ispaljuje kišu metaka u gay klubu
Oglasio se norveški premijer Jonas Gar Ster, koji je incident opisao kao “okrutan i duboko šokantan napad na nevine ljude”

 

 

 

Na internetu se pojavio prvi snimak stravične pucnjave koja se dogodila kada je napadač nasumično zapucao u “London pabu” najvećem gay klubu u Oslu. U krvavom piru je stradalo najmanje dvoje, a povrijeđeno 19 ljudi.

 

 

Prema izjavama svjedoka, napadač je ušao u ulicu u kojoj su popularni kafići i barovi, iz torbe izvadio oružje i počeo da puca. Ljudi su bježali po ulici i pokušavali da se sakriju od kiše metaka.

 

Krvavi pir se dogodio dan uoči Parade ponosa u Oslu. Napadač je uhapšen, ali njegovi motivi i identitet još uvijek nisu otkriveni.

 

Oglasio se i norveški premijer Jonas Gar Ster, koji je incident opisao kao “okrutan i duboko šokantan napad na nevine ljude”.

 

Policija nije potvrdila da je napadač želio direktno da naškodi Paradi ponosa, a organizatori su u Facebook postu napisali da sarađuju sa policijom kako bi se događaj odvijao bez brige za sigurnost učesnika.

 

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još