Iz Naše stranke reaguju

Haris Zahiragić bi za svoja huškanja trebao biti procesuiran! Ništa neće spasiti SDA od propasti u oktobru

Front24.06.22, 12:02h

Haris Zahiragić bi za svoja huškanja trebao biti procesuiran! Ništa neće spasiti SDA od propasti u oktobru
Ni Miomirki niti bilo kome iz Naše stranke ezan ne smeta. Naprotiv, smatramo ga neizostavnom identitarnom karakteristikom cijele BiH i svih njenih građana. Smeta nam radikalizam, a jedno od njegovih oličenja je Haris Zahiragić koji bi za svoja huškanja trebao biti procesuiran, poručila je Bešlija

 

 

 

Napad Harisa Zahiragića (SDA) na Miomirku Melank, zastupnicu Naše stranke izazvao je oštru reakciju Vildane Bešlije (NS):

 

- Haris Zahiragić je čovjek koji ne prati kulturnu scenu. Da je prati, ne bi govorio 'nekakva Miomirka Melank', znao bi za projekte u kojima je učestvovala a koji se tiču afirmacije Sarajeva i bosanskohercegovačkog kulturnog naslijeđa u svoj njegovoj šarolikosti koja, naravno, uključuje i ezan.

 

Ukratko, ni Miomirki niti bilo kome iz Naše stranke ezan ne smeta. Naprotiv, smatramo ga neizostavnom identitarnom karakteristikom cijele BiH i svih njenih građana. Smeta nam radikalizam, a jedno od njegovih oličenja je Haris Zahiragić koji bi za svoja huškanja trebao biti procesuiran.

 

Vrlo dobro smo svjesni da i mi smetamo Harisu Zahiragiću i cjelokupnoj SDA i da su toliko ugroženi da više ne biraju sredstva kojima nas pokušavaju diskreditirati. Čak podmećući tuđe stavove našim članovima i nastavljajući s tim i nakon vrlo jasnog i dokazivog demantija.

 

Zahiragiću, za ugroženost pozicije SDA na političkoj sceni nije kriva ni Miomirka ni Naša stranka niti bilo ko drugi već vaš kriminal. Vaš premijer kojem se sudi zbog nabavke neispravnih respiratora. Afere se nazivaju po imenima vaših kadrova. Vaš predsjednik je uništio reviziju presude za genocid.

 

Nikakve laži i huškanja vas neće spasiti od političke propasti u oktobru. Mi dolazimo, ali ne po ezan, ne po zvona, sve to će ostati najljepša zvučna kulisa naših gradova i sela. Dolazimo po pravdu. Ona će biti protiv vas - izjavila je Bešlija.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 115

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još