bh. plivačica niže uspjehe u svijetu

Klub Lane Pudar pita vlasti u Mostaru: Je li vrijeme da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena?

Sport22.06.22, 10:47h

Klub Lane Pudar pita vlasti u Mostaru: Je li vrijeme da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena?
Iz Klub Vodenih Sportova Orka jutros su se oglasili, te su između ostalog postavili pitanje radonačelniku Mostara Mariju Kordiću i gradskim vijećnicima o tome da li je vrijeme da se napokon počne sa izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru

 

 

 

 

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, danas nastupa u finalu Svjetskog seniorskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin.

 

Šesnaestogodišnja Pudar je do polufinala stigla s vremenom 2:10.20 sekundi, a u polufinalu je ovu dionicu naša plivačica isplivala u vremenu 2:07.58, te je uspjela ostvariti drugo najbolje vrijeme u svojoj grupi, a ukupno četvrto vrijeme računajući obje polufinalne grupe.

 

Iz Klub Vodenih Sportova Orka jutros su se oglasili, te su između ostalog postavili pitanje radonačelniku Mostara Mariju Kordiću i gradskim vijećnicima o tome da li je vrijeme da se napokon počne sa izgradnjom Olimpijskog bazena u Mostaru.

 

- Dobro jutro Bosno i Hercegovino.

 

Poslije jučerašnjeg odličnog nastupa Lane Pudar u polufinalnoj utrci u disciplini 200m delfin, danas pratite njen nastup u finalu koje je na programu u 18:02 sati, kao prva disciplina poslijepodnevnog dijela programa.

 

S vremenom 02:07.58 Lana Pudar je u finale ušla kao četvrta plivačica.

 

Koliko je ustvari njen jučerašnji rezultat vrhunsko postignuće možda će najbolje ilustrovati sljedeći podaci;

 

Ovaj rezultat je vrijedan A olimpijske norme.

 

Na prošle godine održanim Olimpijskim igrama u Tokiju ovaj rezultat donio bi peto mjesto.

 

U poslijepodnevno finale ulazi kao najbrža plivačica iz Evrope.

 

Lanino polufinalno vrijeme je četvrto najbrže vrijeme ikad isplivano vrijeme u Americi za djevojčice do 16 godina.

 

Ovaj rezultat je i vrijeme novog državnog rekorda koji je Lana popravila za više od dvije sekunde.

 

Lana će svakako u poslijepodnevnom dijelu programa dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavi u najboljem svijetlu, a za koji će plasman to biti dovoljno, vidjet ćemo. Mi smo sve svoje ciljeve na ovom prvenstvu već ostvarili i prebacili, tako da ćemo u večerašnjoj utrci istinski i opušteno da uživamo.

 

I na kraju, ne možemo da ne upitamo jasno i glasno; Gradonačelniče, gradski vijećnici, je li vrijeme više da se krene sa izgradnjom tog famoznog bazena? Mi vremena više nemamo čekati na neke procedure, vremenske rokove, tendere, javne pozive... Krenite napokon, kasnije će biti kasno. Sramota nas je više pitati i pisati na ovu temu - poručili su iz KVS Orka.

 

Finale u disciplini 200 metara delfin na na rasporedu je u 18:02 sati.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!