oduševite sebe i svoje ukućane

Morate isprobati ovaj 'mojito cheesecake': Savršen je za tople ljetne noći, lagan i osvježavajući

Auto & Dom18.06.22, 11:45h

Morate isprobati ovaj 'mojito cheesecake': Savršen je za tople ljetne noći, lagan i osvježavajući
Mojito, u doslovnom prijevodu „magični šarm“, je kubanski koktel od bijelog ruma, limete, mente, smeđeg šećera i mineralne vode

 

 

 

 

Pred nama su duge i tople ljetne noći. Postoji li bolji način za uživanje u njima, nego uz dobar koktel i kolač koji svi volimo?

 

Mojito, u doslovnom prijevodu „magični šarm“, je kubanski koktel od bijelog ruma, limete, mente, smeđeg šećera i mineralne vode.

 

Mnogima je ovaj lagani i osvježavajući koktel najdraže ljetno piće. Osvaja i okusom i izgledom, pijemo ga već 500 godina, a obožavao ga je i Ernest Hemmingway.

 

I baš kad smo mislili da ne može bolje, mojito smo ubacili u cheesecake i omiljeni kolač spojili s omiljenim pićem. Ovu kreativnu kombinaciju je zaista lako napraviti. Trebat će vam pola sata i minimalno truda kako biste napravili ovaj ukusni ljetni desert.

 

Sastojci za Mojito cheesecake:


Za podlogu od keksa:

200 g čajnih kolutića
100 g maslaca
1 velika žlica meda


Za kremu:

600 g krem sira
50 g šećera u prahu
100 g bijele čokolade
1 pakiranje želatine
100 ml vrhnja za šlag


Za sirup:

100 ml vode
100 g smeđeg šećera
Sok i korica jedne limete
Nekoliko listića mente
5 žlica bijelog ruma


Priprema Mojito Cheesecakea


U multipraktik stavite kekse, otopljeni maslac i med. Miksajte dok se ne napravi kompaktna smjesa. Stavite u kalup i površinu poravnajte čašom.


Pripremite sirup. Kad voda prokuha, dodajte šećer, limetu, mentu i rum. Kuhajte na laganoj vatri pet minuta. Nakon pet minuta procijedite sirup. Neka se sirup hladi dok pripremate kremu.


Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Zagrijte vrhnje i dodajte bijelu čokoladu. Neka se čokolada otopi na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte želatinu. Miješajte dok se želatina ne otopi.


Pomiješajte sir sa šećerom u prahu pa mu dodajte sirup i vrhnje s čokoladom i želatinom. Sve dobro promiješajte.


Izlijte preko podloge od keksa.


Hladite preko noći i ukrasite po želji.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!