Strašna ispovijest majke

Dijete od autizma liječila opasnom hemikalijom: 'Tada sam shvatila šta radim...'

Hronika17.06.22, 14:15h

Dijete od autizma liječila opasnom hemikalijom: 'Tada sam shvatila šta radim...'
To smrdi gore od deterdženta. Njemu iz usta smrdi kao kad čistiš WC. Ali tako mora biti, to je dobro za njega, napisala je

 

 

Djecu s autizmom roditelji liječe hlor-dioksidom. I dok stručnjaci upozoravaju da je to izbjeljivač, hrvatske institucije ne mogu im stati na kraj. Ali zato će pokušati studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakuleta. Dnevnik Nove TV donosi šokantnu priču.

 

Jedna je majka svoje dijete s autizmom liječila hlor-dioksidom - sad se kaje. Zbog straha i srama od osude društva, o svemu piše anonimno.

 

"Svaki put kad mu špricnem tu dozu u usta, ne osjećam se dobro. To smrdi gore od deterdženta. Njemu iz usta smrdi kao kad čistiš WC. Ali tako mora biti, to je dobro za njega. Pa izliječit će se", pisala je. Sve je to radila, dodaje, po uputama žena koje se predstavljaju kao magistrice prirodne medicine.

 

"Ona mi priča da je kod mog djeteta ipak nešto s duhovne strane u pitanju i da ga možda odvedem na egzorcizam…", dodala je, a kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve gore. Onda se dogodio i prijeloman trenutak.

 

"Jedan dan sam tako mučkala taj klor i pošpricala me kapljica po crnim tajicama, a one su u sekundi izblijedile. Skužim da već neko vrijeme primjećujem da mi je sudoper sav izblijedio. I onda sam se zgrozila jer mi je prošlo kroz glavu da to moje dijete pije, tad sam shvatila šta radim i prestala sam sa svime", opisala je.

 

Stručnjaci upozoravaju

 

Prestanak liječenja djece s autizmom ovom metodom traže i studenti i profesori s Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. Pokrenuli su peticiju i prikupili više od 3 tisuće potpisa.

 

"Cilj peticije je da posluži kao alat, dopis nadležnim institucijama kako bi se ogradili i zabranili primjenu CD protokola u svrhu liječenja autizma", kaže Monika Kukavica, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

 

Teorija iza CD protokola je vjerovanje da autizam uzrokuju paraziti u crijevu koje moderna medicina ne prepoznaje, a koje može ubiti klor-dioksid. Voditeljica kabineta za poremećaj spektra autizma kaže da ta metoda nema nikakva znanstvena uporišta.

 

"Želimo najoštrije osuditi i ograditi se od ponašanja osobe koja navodi da je edukacijski rehabilitator. Mi ne propisujemo lijekove CD protokola", objašnjava doc.dr. sc. Jasmina Stošić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

 

Dnevnik Nove TV pokušao je stupiti u kontakt s dvije žene koje u Hrvatskoj zagovaraju tu metodu liječenja putem Facebooka. Rekle su da ne žele ništa komentirati na tu temu, ali jedna od njih ipak je objavila status.

 

U tom statusu poručuje da je trebala biti u zatvoru, odavno bi bila i dodaje da studenti trebaju učiti, ali da je za profesore već kasno jer zaključuje da CD protokol nema štetnih učinaka na organizam.

 

'To je industrijski izbjeljivač'

 

Doktor Edgar Glavaš to ne priznaje i kaže da je to iznimno agresivna i otrovna hemikalija od koje su zabilježeni i smrtni slučajevi.

 

"I ako neko misli da MMS nije industrijski izbjeljivač, neka samo malo to pošprica po omiljenoj odjeći pa će se vrlo brzo uvjeriti da je industrijski izbjeljivač", kaže dr. med. Edgar Glavaš, specijalist pedijatar.

 

HALMED, kao i američka Agencija za hranu i lijekove, te nadležna tijela u Australiji, Kanadi i Njemačkoj potvrđuju da je to štetno jer sadrži hemijske tvari koji se koriste u dezinficijensima, pesticidima i tekstilnoj industriji.

 

"Primjena ovih proizvoda može nanijeti ozbiljne posljedice za zdravlje ljudi. To može uključivati primjerice mučninu, dugotrajno povraćanje, po život opasan niski krvi pritisak koji je uzrokovan dehidracijom. Uz to su prijavljene hospitalizacije", dodaje Ivana Šipić Gavrilović, glasnogovornica HALMED-a.

 

Iz liječničke komore kažu kako su zaprimili mail zabrinute građanke s podacima o osobama koje se kod nas bave nadriliječništvom i da su to proslijedili MUP-u.

 

Problem je što kod nas upotreba hlor-dioksida nije zakonski zabranjena kao u SAD-u. Peticijom se želi to i promijeniti, a to želi promijeniti i mama koja je pisala Dnevniku Nove TV.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!