Prepucavanje na Twitteru

Borenović odbrusio Dodikovom savjetniku: Prihvatili ste agresiju na Ukrajinu i genocid u Srebrenici, vi ste prevaranti

Front13.06.22, 09:56h

Borenović odbrusio Dodikovom savjetniku: Prihvatili ste agresiju na Ukrajinu i genocid u Srebrenici, vi ste prevaranti
Kovačević je prozvao lidera PDP-a da "bira raju" umjesto odabranih predstavnik RS-a u Bruxellesu

 

 

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, optužio je lidera PDP-a Branislava Borenovića da je "izabrao raju" jer nije sjedio sa predstavnicima stranaka iz RS u Bruxellesu.

 

Podsjetimo, jučer je održan sastanak lidera političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i članova Predsjedništva BiH s visokim zvaničnicima Europske unije u Bruxellesu na kojem su prihvatili sporazum, kojim između ostalog ponavljaju predanost očuvanju mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne BiH, te izražavaju predanost reformama kojima se unapređuju europske integracije BiH. Sporazum još nije potpisan.

 

Kovačević je prozivajući Borenovića na Twitteru napisao:

 

- Borenović nije želio biti niti potpisati bilo šta sa predstavnicima većinske volje naroda Republike Srpske. On bira društvo. Pardon, raju. Za razliku od njega mi i dalje biramo Srpsku.

 

Kovačević nije dugo čekao na odgovor lidera PDP-a.

 

- Izabrali ste i prihvatili agresiju na Ukrajinu (predzadnji pasus preambule), genocid u Srebrenici (tačka 3. sudske odluke) i sankcije Rusiji (tačka 9., usklađivanje sa Zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU) - napisao je Borenović i dodao:


- Vi ste prevaranti.

 

Podsjetimo, Borenović je u Bruxellesu rekao da neće potpisati izjavu sa korumpiranim političarima.

 

 

(Oslobodjenje.ba, EPO PORTAL/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još